Gürsel Erol, Elazığ Kadro Vermek İçin Kullanılan İl Haline Geldi

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ Aile Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne atanan Aydın Polat'ın, yeniden Bingöl'e görevlendirmesine tepki gösterdi.

EROL’DAN  ATAMA ELEŞTİRİSİ

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, geçen hafta Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevine atanan Aydın Polat’ın atanmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Gürsel Erol, Aydın Polat’ın sosyal medya hesaplarından atanmasıyla ilgili yaptığı paylaşımda Bingöl Milletvekillerine teşekkür etmesini eleştirdi. Gürsel Erol: “Geçtiğimiz günler Elazığ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bir bürokrat arkadaşımız atandı. Bu bürokrat arkadaşımız sosyal medyasında kendi atamasıyla ilgili Bingöl Milletvekillerine teşekkür etti. Kendisi Bingöllü, Elazığ Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne atanmasından kaynaklı referans olan Bingöl Milletvekillerine teşekkürünü sosyal medya hesabından paylaştı. Bununla ilgili Elazığ’daki basın organları, hemşehrilerimiz kendilerine göre bir yorum yaptılar ve bu paylaşımdan sonra Elazığ’ın AK Partili Milletvekillerinin bir açıklaması olmadı. Buraya kadar siyasi referanslara göre bir ilde bir bürokratın atanmasını normal karşılayabilir misiniz? Bu da normal karşılanabilir” dedi. 

EROL: “ELAZIĞ, KADRO VERMEK İÇİN KULLANILAN İL HALİNE GELDİ”

Bingöl Milletvekillerinin referansı ile atanan bürokratın, yine görevlendirme ile Bingöl’e gitmesinin kabul edilemez olduğunu ifade eden CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol: “Elazığ, bürokraside diğer illere kadro vermek için kullandıkları bir il haline geldi.” dedi. Erol, “Düşünün ki Bingöl’den Elazığ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne Bingöl Milletvekillerinin referansıyla adanan şahıs, bürokrat yine görevlendirmeyle Bingöl Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü’ne görevlendirildi. Yani kadrosu Elazığ’da unvanı, sıfatı, görev yeri Bingöl. Elazığ bürokraside bürokratlara kadro vermek için kullandıkları bir il haline geldi” dedi. 

EROL: “BİNGÖL SİYASETİ, ELAZIĞ SİYASETİNDEN ÜSTÜN DEĞİL”

Bingöl siyasetinin Elazığ siyasetinden üstün olmadığını ifade eden Gürsel Erol, ilgili bakanlığa yazılı soru önergesi vereceğini söyledi. Erol, “Bu asla kabul edilebilir bir şey değildir. Bingöl Elazığ’dan büyük değildir, Bingöl’ün siyaseti Elazığ’ın siyasetinden daha etkili değildir. Eğer asaleten atanan bir bürokrat varsa Elazığ’da grevinin başında kalmalıdır ama eğer bu bürokrat arkadaşa Bingöl’de ihtiyaç varsa onu Bingöl Aile ve Sosyal Müdürlüğü’ne atarsınız gider görevinin başına. Ayrıca Elazığ’daki kadroyu Bingöl’de görevlendirmek için kullanıyorsanız Bingöl’deki müdür kim, yani Bingöl’de asaleten kâğıt üzerinde atanan müdür kim bu müdür şuanda nerede hangi görevlendirmeyle hangi kurumda görev yapıyor. Bunları Elâzığ Kamuoyunun bilgisine sunuyorum bununla ilgili bakanlığa da yazılı soru önergemizi hazırlayacağız ve bugün göndereceğiz. Elazığ AK Parti iktidarları döneminde sahipsizliği bir gerçektir ama Millet İttifakı iktidarı döneminde Elazığ sahipsiz kalmayacak tam tersine Elazığ bölgede ve Türkiye’de ayrıcalıklı, öncelikli bir il haline gelecek ve bunun mimarı da sorumlusu da biz olacağız” şeklinde konuştu

Bakmadan Geçme