• Haberler
  • Politika
  • CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Yılın En İyi Siyasetçisi Ödülünü Aldı

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Yılın En İyi Siyasetçisi Ödülünü Aldı

Protokol Dergisi 3. Avrupa Ödülleri töreni düzenlendi. Törende CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Yılın En İyi Siyasetçisi ödülünü aldı.

Erol, sadece parlamentoda değil, yaşamın her alanında Elâzığ’ı temsil ettiğini belirterek: “Elazığ Milletvekili olmaktan onur duyuyorum “ dedi.

Protokol Dergisi tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenen Avrupa Ödül töreni Ankara’da yapıldı. Ankara Ticaret Odası’nda yapılan törene; siyaset, iş, sanat, basın, spor ve akademi dünyasından çok sayıda davetli katıldı.
CHP Elazığ milletvekili Gürsel Erol, Yılın En İyi Siyasetçisi ödülünü aldı.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 41 yıl aranın ardından Elazığ’da CHP’den milletvekili seçildiğini anımsattı. 
Önceliğinin siyasette var olma düşüncesi olmadığını ifade eden Erol, önceliğinin devletin varlığı ve birliği olduğunu söyleyerek: “Ben Türkiye’nin en muhafazakar ve en milliyetçi bilinen bir ilin Elazığ’ın milletvekiliyim. 41 yıl aradan sonra seçilmiş bir CHP’li milletvekiliyim. En son vekilimiz 1977 yılında seçilmişti daha sonra 2018 yılında ben seçilerek Elazığ’dan parlamentoya geldim. Elazığ milliyetçiliği ve muhafazakarlığı devletçilikten  kaynaklı bir gelenektir. Bende o geleneği temsil eden bir milletvekiliyim çünkü büyük dedemiz meclisin ilk milletvekili, Dersim Milletvekili olarak parlamentoda görev yapmış ve Mustafa Kemal Atatürk’ün çok yakın silah ve çalışma arkadaşı olmuştur. Bende o aile geleneğine sadık kalarak önceliğimi bir daha siyasette var olmak üzerine değil bence bütün siyasetçilerin de öncelik vermesi gereken, önce devletimizin varlığı, vatanımızın bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği üzerine bir siyaset anlayışıyla siyaset yapan birisiyim.” dedi.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Yılın En İyi Siyasetçisi Ödülünü Aldı

Elazığlılar’a teşekkür eden Milletvekili Gürsel Erol: “Elazığ halkına teşekkür ederim çoğu zaman etnik kökenimiz tartışma konusu oldu e ben bunu her yerde açık yüreklilikle söylüyorum hepimizin inançları değerleri birbirimizden farklı olabilir ama burada yaşayan herkesin ortak bir kimliği var oda Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olmaktır. Ben bu yurttaşlıktan her zaman onu ve gurur duydum çünkü biz Mustafa Kemal Atatürk’ün yurttaşlarıyız. Bugün burada bu ödülü almak bizim için son derece anlamlı, bu ödüle layık görülmekten dolayı önce seçim bölgem Elazığ ve Elazığlılar adına sonra partim ve son olarak şahsım adına teşekkür ederim. Bir siyasetçinin böyle bir ödüle layık görülmesi son derece anlamlıdır.” İfadelerini kullandı. 

Ödül törenine katılan CHP Elazığ İl Başkanı Av. Onur Özkan’da, Gürsel Erol’un hizmet odaklı ve birleştirici siyaset izlediğini belirlediğini söyleyerek: “milletvekilimiz siyasete başladığı andan itibaren kendsiinin her zaman ayrıştırma yapmadan herkerse aynı mesafede olduğunu ve hizmet odaklı bir siyaset izlediği hepimizce malum. Bu siyaseti aynı şekilde devam ettirerek Elazığ için Elazığlılar için elinden geldiği kadar çalışmış ve bizcede haklı bir ödül almıştır. Bu nedenle milletvekilimizin bu ödülü hem partimizi hem de Elazığ il örgütü olarak bizleri çok büyük bir gurura sevk etmiştir.” Dedi.

Elazığ’ı Türkiye’de en iyi şekilde temsil etmek istediğini ifade eden CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, sadece parlamento da değil yaşamın her alanında temsil ettiği için Elazığ milletvekili olmaktan onur duyduğunu belirterek: “benim Elazığ’ı temsil etmekteki amacım sadece oradan vekil seçilmek değil, Elazığ’ı en iyi şekilde Türkiye’nin her platformunda temsil etmek. Bugünkü ödül de son derece anlamlı çünkü burada bilim adamları, akademisyenler, spor camiası, kamu kuruluşundaki görevliler genel olarak bütün sektörlerdeki en başarılı yöneticilere ödül verildi bizime bu ödüle layık görülmemiz son derece ilin adına da önemli. Elazığ’ı bu güzel alanlarda temsil edip Elazığ’a layık olabilmek benim için son derece anlamlı. Bir milletvekilinin başarısı yalnızca parlamentodaki çalışmaları değil, hayatın her anlamında gösterdiği başarı, etki alanı, ilini temsil bunlar son derece anlamlı ve önemli. Elazığ vekili olmaktan onur duyuyorum ve bu onuru da Elazığlılara yaşatmak için sürekli bir mücadelenin içindeyim. Bu ödülü Elazığ adına aldım çünkü Elazığ halkının bana verdiği yetkiyle ben kendimi bütün Türkiye’ye tanıttım, tanıtmaya da devam edeceğim.” dedi.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Yılın En İyi Siyasetçisi Ödülünü Aldı

Bakmadan Geçme