'Aşiyan'da bir ölü Orhan Veli'yim' tiyatro oyunu seyircisiyle buluştu

Elazığ'da Fİ Sanat Tiyatrosu tarafından hazırlanan 'Aşiyan'da bir ölü Orhan Veli'yim' adlı tiyatro oyunu seyirciyle buluştu.

Elazığ’da Fİ Sanat Tiyatrosu tarafından hazırlanan “Aşiyan’da bir ölü Orhan Veli’yim” adlı tiyatro oyunu seyirciyle buluştu.

Elazığ’da Fi Sanat Matilda sahnede oyuncu ve yönetmen Ahmet Erdem Kayalı’nın yorumu ve performansıyla, Orhan Veli’nin ölümünün 73. yıl dönümünde “Aşiyan’da bir ölü Orhan Veli’yim” oyunu sahnelendi. Tiyatro oyununa, çok sayıda davetli katıldı. Gösteri izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Oyunun tek kişilik olsa da bu organizasyonda güçlü ve büyük bir ekip çalıştıklarını ifade eden oyuncu ve yönetmen Ahmet Erdem Kayalı, ‘’Müşfik Kenter, Celal Kadri Kınoğlu, Reha Özcan gibi ustalardan sonra edebiyat tarihimizde çok önemli bir yeri olan Orhan Veli karakterine can vermek beni çok heyecanlandırdı. Bunu ölüm yıl dönümünde sahneye koymak, ayrı bir heyecan ve sorumluluk yükledi bana. Oyun tek kişilik olsa da bu organizasyonda güçlü ve büyük bir ekip çalıştı. Dekorundan ışığına, sesinden tasarımına emeği geçen bütün ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim. Oyunda Orhan Veli’nin 88 şirini kullanarak tiyatro metnine adapte ettik ve bir tiyatro oyunu olarak sahneledik. Şiir çalışmak, tiyatroya adapte etmek ne kadar zorlu olduysa da çalışma süreci çok keyifli ve heyecanlı geçti. Orhan Veli’yi, garip ve yenilikçi akımını, yaşam tarzını çok iyi araştırıp doğumundan ölümüne önemli detaylarla beslediğimiz metin ve performansla umarım ki seyirciye Orhan Veli’yi ve tarzını doğru aktarabilmişimdir. Aşiyan’da bir ölü Orhan Veli’yim ismi yalnızca bu özel güne yani 73. ölüm yıl dönümüne özel bir gösterimle sahnelendi, oyunumuz bundan sonraki temsillerine Orhan Veli ismi ile devam edecektir. Turne programımız ve diğer temsil tarihleri üzerine çalışıyoruz’’ dedi.

'Aşiyan'da bir ölü Orhan Veli'yim' tiyatro oyunu seyircisiyle buluştu

Bakmadan Geçme