Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ'ın Doğa Harikalarını Bakan Ersoy'a Sordu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, bir türlü turizme kazandırılamayan Elazığ'ın doğa harikası kanyonlarıyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) soru önergesi verdi.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 28. Dönemde de Elazığ ve Elazığlıların sesi olmaya, şehrin geleceğini de ilgilendiren konuları ilgili bakanlıklara taşımaya devam ediyor. Bu kapsamda yeni döneme hızlı bir başlangıç yapan Erol, bu kez şehrin doğa harikaları olan ve keşfedilmelerinin üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen halen daha turizme kazandırılamayan  Saklıkapı ve Karaleylek kanyonları ile ilgili Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi.

Erol, Bakan Ersoy’a sorduğu sorular şu şekilde:

1. Bakanlığınızın Saklıkapı ve Karaleylek Kanyonlarının turizm potansiyelinin geliştirilmesiyle ilgili bir çalışması var mıdır?

2. Bakanlığınızın Saklıkapı ve Karaleylek Kanyonlarının turizm potansiyelinin arttırılması için 2024 yılında ayırdığı bütçe ne kadardır?

3. Saklıkapı ve Karaleylek Kanyonlarının girişine yapılan ziyaretçi karşılama merkezi neden atıl vaziyette beklemektedir? Bu kısım gelen ziyaretçileri karşılamak için yapıldı ise neden burada hiçbir görevli veya çalışan bulunmamaktadır?

4. Saklıkapı ve Karaleylek Kanyonlarına ulaşım için kullanılan yolun bozuk olması ve gerekli altyapı çalışmalarının yapılmamasının nedeni nedir? Bozuk olan yolların yapımı için çalışmalarınız var mıdır? Bunun için ne kadar bütçe ayrılmıştır?

5. Saklıkapı ve Karaleylek Kanyonlarının halkın hizmetine sunulması ve potansiyelinin arttırılması ile ilgili bugüne kadar bakanlığınızın diğer bakanlıklar ile koordineli olarak çalışmamasının nedeni yaşanan bir bürokratik engel midir? 

6. Doğa harikası bu iki kanyonun kötü işletilmesinden dolayı bakanlığınıza gelen şikâyet/şikayetler var mıdır? Var ise süreç nasıl devam ettirilmiştir?

Öte yandan Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ’ın bir turizm şehri ve lojistik merkezi olması gerektiğini sıklıkla dile getirerek süreçlerin de takipçisi olmaktadır.

Bakmadan Geçme