ELBÜS'ler Türkiye Gündeminde Yer Almaya Devam Ediyor

Elazığ Belediyesi tarafından yaptırılan ve şehrin trafiğini rahatlatacak olan elektrikli otobüsler (ELBÜS) Türkiye gündeminde yer almaya devam ediyor.

Akit TV, Sabah Gazetesi, TGRT Ana Haber’in ardından Elazığ Belediyesi hizmetleri Akşam ve Takvim Gazetelerinde yer aldı.  Cip Mesire Alanı açılışı için Elazığ’da bulunan Takvim Gazetesi Yazarı Ekrem Kızıltaş köşesinde ELBÜS’lere yer ayırdı.

Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın girişimleriyle hayat bulan ELBÜS’lerin yüzde 100 yerli ve milli olduğunu ifade eden Takvim Gazetesi Yazarı Kızıltaş, belediye tarafından hizmete sunulan ELBÜS’lerin dizaynının da oldukça güzel olduğunu okurlarıyla paylaştı.

Takvim Gazetesi yazarı Ekrem Kızıltaş’ın okurlarıyla paylaştığı Elazığ izlenimleri şöyle;

“Elazığ'ın ELBÜS’ü”

Malatya il buluşması öncesi gittiğim Elazığ'da gördüklerim de şaşırtıcı olmanın yanında ülkemizin geleceği açısından ümit vericiydi. Şehre kısa süre önce kazandırdığı iki mesire alanına 1 milyon 524 bin metrekarelik yeni Cip Mesire Alanı'nı ilave eden Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, daha önce alçakça bir saldırıya uğrayan Emniyet Müdürlüğü binasının olduğu yerde de Millet Bahçesi oluşturacaklarını belirtiyor. Şehirdeki rutin belediye hizmetlerini başarıyla yürüttüğü anlaşılan Başkan Yanılmaz, köprüleri, geçitleri, bulvarları ve çevre yollarıyla trafik meselesini de tamamen halletmiş durumda.

Göreve geldiği 2014'ten beri birçok hizmete imza atan Yanılmaz'ın önemli hedeflerinden birisi de, Elazığ'ı Türkiye'nin en iyi yaşanabilir şehirleri arasında ilk on arasına sokabilmek. Elazığ'da diğer illerimize örnek olmasını dilediğimiz sevindirici gelişmelerden birisi de belediyenin talebi ve katkısı ile üretilen elektrikli belediye otobüsleri, yani ELBÜS 18 metrelik körüklü otobüsler 150 kişilik olup, kilometrede sadece 10 kuruş harcıyorlar ve menzilleri de 400 kilometre. Yakında sayısı 15'e ulaşacak otobüslerin en dikkat çekici yönlerinden birisi, tartışılmaz çevrecilikleri yanında, tamamen yerli ve milli üretim olmaları.

Bakmadan Geçme