Elazığ İl Özel İdaresi'nden Köylerde Yoğun Larva İlaçlama Mesaisi
Elazığ İl Özel İdaresi, sinek ve haşerelere karşı başlattığı ilaçlama çalışmalarını Ağın ve Keban ilçelerine bağlı köylerde sürdürüyor.
Elazığ İl Özel İdaresi, halk sağlığını tehdit eden larvalar, sinek ve haşerelere karşı mücadele kapsamında ilaçlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Özellikle yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte artış gösteren haşere popülasyonuna karşı yapılan ilaçlamalar, kırsal alanlarda yoğunlaştırıldı.
Ağın ve Keban’da Köy Köy İlaçlama Yapılıyor
Son olarak Ağın ve Keban ilçelerinde sürdürülen çalışmalar kapsamında, çok sayıda köyde larva ilaçlaması gerçekleştirildi. Ekipler şu yerlerde kapsamlı uygulamalar yaptı:
Ağın ilçesine bağlı köyler:
Yedibağ, Dibekli, Aşağıyabanlı, Modanlı, Balkayası, Altınayva, Demirçarık, Kaşpınar, Bahadırlar, Beyelması, Öğrendik, Pul, Bademli, Samançay, Saraycık
Keban ilçesine bağlı köyler:
Beydeğirmeni, Taşkesen, Sağdıçlar, Ulupınar, Bükümlü, Denizli, Dürümlü, Bayındır, Kopuzlu, Nimri
İlaçlama çalışmalarında çevreye zarar vermeyen, biyolojik ve sağlık bakanlığı onaylı ilaçlar kullanılıyor.
Hedef: Daha Sağlıklı ve Yaşanabilir Kırsal Alanlar
İl Özel İdaresi yetkilileri, ilaçlama faaliyetlerinin belirlenen takvim doğrultusunda süreceğini, il genelinde tüm kırsal yerleşim birimlerinin programa dahil edileceğini bildirdi. Yetkililer, halk sağlığının korunmasına yönelik bu tarz önleyici uygulamaların kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.
Bakmadan Geçme





