Elazığ'da Kurban Bayramında Sağlıklı Beslenme Etkinliği

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Elazığ'da Kurban Bayramında Sağlıklı Beslenme Etkinliği düzenlendi.

Konuyla alakalı olarak Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaparak şu bilgileri verdi. ''Vatandaşlarımızın sağlıklı bir Kurban Bayramı geçirmelerine yönelik uyarı ve önerilerde bulunmak üzere İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

İl Sağlık Müdürlüğümüz, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında ilimiz 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı’nda vatandaşlara yönelik stant çalışması yapılırken, öte yandan kurbanlık hayvan satışının yapıldığı alanlara yönelik önlem amaçlı   ziyaretler gerçekleştirildi.

18.08.2018 Cuma günü düzenlenen ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanımız Dr. Abdulkadir KANTARCIOĞLU, Sağlık Hizmetleri Başkanımız Uzm. Dr. Ramazan GÜRGÖZE, Başkan Yardımcısı Dr. Cihan TEKİN ve birim yetkililerinin katıldığı stant ve saha etkinliğinde; Kurban Bayramı’nda sağlıklı beslenme, kurban kesiminde meydana gelebilecek kesi ve yaralanmalara karşı alınacak tedbirler, kurbanlık hayvanların sakatatların da  rastlanabilecek kistlerin imhası ve bu kistlerden bulaşan Kist Hidatik hastalığını belirtileri ve korunma yolları konusunda dağıtılan çeşitli broşürler eşliğinde vatandaşlara bilgi verildi ve uyarılarda bulunuldu.''Denildi.

Bakmadan Geçme