Elazığ Belediyesi Bilimin Nabzını Tutacak

Elazığ Belediyesi bilim, sanat, eğitim ve kültürel alanlarda vatandaşların gelişimlerine katkı sağlamaya devam ediyor.

Bu kapsamda uzay ve bilim ile ilgili konulara ilgi duyan gençlerin takımlar halinde yarıştığı, dünyanın en büyük Hackathon yarışması olan ve her yıl farklı şehirlerde düzenlenen NASA Space Apps Challenge bu yıl Elazığ Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. 
Elazığ'ın tanıtımına katkıda bulunmak ve Elazığ'da yaşayan öğrencilere önemli derecede fayda sağlamak amacıyla düzenlenen "NASA Space Apps Challenge" adlı Hackathon maratonu 1 Ekim Cumartesi ve 2 Ekim Pazar günü Elazığ Belediyesi Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapılacak. 

"YAKLAŞIK 200 KİŞİNİN KATILACAĞI YARIŞMA 2 GÜN SÜRECEK"

Uzaya ve bilime ilgi duyan gençlerin bir araya gelerek uzay yolculuğu, bilgi, risk hesaplama, yapay zeka-makine öğrenimi, bilim çalışmaları, akıllı telefon uygulamaları, veri düzenleme, oyunlar, similasyonlar, origami, çizim ve yenilik kategorilerinde kafa yormalarını ve çözümler üretmelerini sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Elazığ Belediyesi Gençlik Meclisi Üyesi Sabri Özgül, "Elazığ Belediyesi tarafından 1 Ekim Cumartesi ve 2 Ekim Pazar günü gerçekleşecek olan yarışmaya katılmak isteyen genç arkadaşlarımız, https://2022.spaceappschallenge.org/locations/elaz%C4%B1%C4%9F/event adresine tıklayarak internet üzerinden başvuru yapabilecekler. Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi'nde iki gün sürecek olan yarışmaya yaklaşık 200 kişi katılacak. Programın gerçekleşmesinde büyük katkıları olan, gençlerin fikir ve düşüncelerine her zaman değer veren değerli Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğullarına, Gençlik Meclisimiz ve tüm gençler adına teşekkürlerimizi sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme