Elazığ AFAD İl Müdürlüğüne Cafer Giyik Atandı

Türkiye genelinde 32 İlde AFAD İl Müdürleri rotasyonu yaşandı, bu iller arasında Elazığ'da yer aldı.

Yapılan rotasyon sonrasında AFAD İl Müdürü Osman Pıhtılı Manisa İl Müdürü olurken Elazığ AFAD İl müdürü ise Van AFAD İl Müdürü Cafer Giyik oldu. 

ELAZIĞ AFAD İL MÜDÜRÜ CAFER GİYİK KİMDİR:

1974 yılında Van’ın Erciş İlçesinde doğan Cafer GİYİK, 2000 yılında Çukurova Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünden mezun olmuştur.

2016 yılında “Van Depremi Örneğinde Afet Sonrası İskan Politikaları” konulu teziyle Yüksek Lisans derecesi almış,
2022 yılında “Depremsellik, Kentsel dönüşüm ve Yeniden Yapılanma” konulu teziyle doktora eğitimini tamamlayarak Doktor unvanı almıştır.

2. Lisans eğitimi kapsamında başladığı Hukuk Fakültesinden 2020 yılında onur derecesiyle mezun olmuştur.

1996 yılında başladığı kamu görevi boyunca Teknik eleman, İlçe Müdürlüğü, Şube Müdürlüğü, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği gibi görevlerde bulunmuş, son olarak Van AFAD kurucu İl Müdürü olarak görev yapmıştır.

Ulusal ve Uluslararası hakemli dergilerde; Afet Yönetimi, Afet Konutlarında Yer seçimi, Kent yapılarında mimari tasarım ve mühendislik uygulamaları, Afet sonrası geçici barınma uygulamaları gibi konularda yayımlanmış makaleleri, kitap bölümleri bulunmaktadır.

Deprem, kentsel dönüşüm, şehircilik konularında birçok sempozyuma katılarak bildiriler sunmuştur.

26.01.2024 tarih ve 835152 sayılı İçişleri Bakanlığının onayı ile Elazığ AFAD İl Müdürü olarak atanan Dr. Cafer GİYİK evlidir.

Bakmadan Geçme