Başkan Yanılmaz AR-GE İnovasyon Zirvesine Başkanlık Yaptı

Mimar ve Mühendisler Grubunun (MMG ) düzenlediği 3. Ar-Ge & İnovasyon Zirvesi ve Sergisi İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.

Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki teknoparklar, kalkınma ajansları, Ar-Ge merkezleri ve üniversite projelerini tek bir çatı altında buluşturan Mimar ve Mühendisler Grubu'nun (MMG ) düzenlediği “3. Ar-Ge & İnovasyon Zirvesi ve Sergisi” İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın oturum başkanlığı yaptığı zirvede 'Yaratıcı Sektörler ve Yenilikçi Yatırımlar' konuşuldu.

Ar-Ge tabanlı yerel kalkınmanın önündeki engellerin giderilmesi gibi birçok konunun gündeme taşındığı, Türkiye'nin yerli yeniliğini temsil eden zirvede, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ’ın kalkınma modelini anlattı.

Elazığ’da ihracatın hızla artmaya başladığını ve 2017 yılında 300 milyon doların üzerinde bir ihracatın olduğunu ifade eden Başkan Mücahit Yanılmaz, 2023 yılında Elazığ'ın 1 milyar dolar ihraç yapan bir il haline gelmesini hedeflediklerini kaydetti.

“EKONOMİK İSTİKBAL ELAZIĞ’DADIR”

Başkan Mücahit Yanılmaz daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü. “Elazığ’ımızda yaptığımız çalışmalar neticede insan yaşamını kolaylaştıracak, yaşarken kaliteli yaşamasına vesile olacak, kolay yaşanacak bir şehir haline getirecek olan çalışmalardır. Elâzığ, birçok sektörde çalışmanın olduğu ve buna dayalı organize sanayinin sayısını artırdığımız önemli şehirlerden bir tanesidir. Ben yatırımcılara da buradan seslenmek istiyorum Elâzığ 6. Bölge teşviklerinden faydalanacak bir ildir. Dolayısıyla 6. Bölge teşviklerinden faydalanan, ulaşımı kolay, güvenli ve insanların yaşarken kültürü ile sanatıyla birlikte yaşadığı bir şehirde yatırım yaparak kazanmaları için yatırımcıları Elâzığ’a davet ediyoruz. Meşhur bir sözdür “İstikbal Göklerdedir”  ‘Ekonomik İstikbal'de Elazığ’dadır’ dolayısıyla bütün yatırımcıları bu ekonomik İstikbal’in olduğu Elâzığ’da yaşamaya davet ediyorum.”

Başkan Yanılmaz’ın sunumunun ardından oturuma katılan işadamları söz alarak çalışmalarını anlattı. 3. Ar-Ge & İnovasyon Zirvesi ve Sergisi’nin bugünkü oturumu soru ve cevap bölümüyle sona ererken, programın sonunda Çeve ve Şehircilik Eski Bakanı İdris Güllüce tarafından katılımcılara plaket takdim edildi.

Bakmadan Geçme