Ankara İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı Kapılarını Açtı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un katılımıyla Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından düzenlenen Ankara İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı.

Hükümlü ve tutukluların ürettikleri ürünlerin sergilendiği İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı bu sene Başkent Millet Bahçesi'nde yapılıyor. Fuarın açılışında konuşma yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, modern ceza hukukunun suç işleyenin öncelikle cezalandırılmasını öngördüğünü, ardından da kişilerin suç eğilimini ortadan kaldırmayı amaçladığını dile getirdi. Bu konuda devletlere görevler düştüğünü belirten Tunç, İşyurtları Kurumunun kurulmasının ardından Türkiye'de çok önemli adımların atıldığına işaret etti. Tunç, ceza infaz kurumlarının aynı zamanda bir eğitim kurumu olduğunu, her aşamada eğitim gören hükümlülerin bulunduğunu kaydederek, mesleki eğitim merkezinde çıraklık ve kalfalık eğitimi verilen birçok kişinin meslek sahibi olduğunu söyledi. Tunç, ceza infaz kurumlarında tüm eğitim kademelerinde öğrenim gören kişi sayısının da toplam 64 bin olduğunu bildirdi.

İşyurtları Kurumlarının birer fabrikaya dönüştüğünü dile getiren Tunç, "Bugüne kadar 1700'den fazla atölye ve tesiste, 200'den fazla meslek dalında, 30 binden fazla hükümlü ve tutuklu ücret alarak ve kısa vadeli sigortalanarak üretime destek oluyor. Yurt genelinde 364 ayrı merkezde faaliyet gösteren işyurtları sistemimiz milli ekonomimize katkı sağlıyorlar. Buradan sağladığımız gelirleri yine adaletin hizmetine harcıyoruz." bilgisini paylaştı. Geçen ay itibarıyla ceza infaz kurumlarında açılan mesleki eğitim merkezi sayısının 42'ye yükseldiğine dikkati çeken Tunç, Kovid-19 salgını döneminde 79 milyon maske üretildiğini de söyledi.

Bakan Tunç, Elazığ İşyurtları Kurumunun Standıyla Yakından İlgilendi

Protokol konuşmalarının ardından fuarın açılışını gerçekleştiren Bakan Tunç daha sonra fuarda yer alan stantları gezerek incelemelerde bulundu. Elazığ İşyurdu Müdürlüğünün standıyla yakından ilgilenen Bakan Tunç’a, Elazığ’ın sembollerinden olan sekiz köşeli kasket hediye edildi.  

Fuarın açılışına Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile birlikte Adalet Bakan Yardımcıları Akın Gürlek, Hasan Yılmaz, Ramazan Can, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu Başkanı Hüsnü Gezginci, Adalet Bakanlığının önde gelen bürokratları katıldı. Açılışı bugün yapılan Ankara İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı 19 Kasım Pazar gününe kadar ziyarete açık olacak. 

Bakmadan Geçme