Abdulvahap Demirel Elazığ'da Anıldı

Akıncılar hareketinin kurucuları ve öncü reislerinden olan ve geçtiğimiz günlerde İstanbul'da vefat eden hemşerimiz Abdulvahap Demirel, bir dizi etkinliklerle anıldı.

73 Selamet Kuşağı Akıncıları tarafından düzenlenen etkinlikler çerçevesinde Cuma namazı sonrası İzzetpaşa Camiinde Cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı.

Abdulvahap Demirel’e vefa programı çerçevesinde Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen program, Evrensel Hafızlar Derneği Başkanı Hafız Zülfü Üçel’in okuduğu Kuran-ı kerimle başladı.

Programa Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Elazığ Müftüsü İrfan Üstündağ, Kadim Dostlar Gurubu Genel Başkanı Yakup Sucuoğulları, siyasi parti temsilcileri, Memur-Sen İl Başkanı İbrahim Bahşi, TEİAŞ 13.Bölge Müdürü Ahmet Saraç, STK Başkanları ile Abdulvahap Demirel’in dava ve yol arkadaşları katıldı.

Hakk’ın hâkimiyeti için Akıncı bir ruhla mücadele eden, merhum Necmettin Erbakan Hocanın  kurduğu Milli Selamet Partisi’nin 1973 yılı gençleri olduklarını, bu sebeple kendilerini “73 Selamet Kuşağı Akıncıları” olarak adlandırdıkları ifade eden Ahmet Tanrıverdi şunları söyledi:

“O dönemde taşıdığımız Akıncı ruhu daha sonra Akıncılar Teşkilatı olarak Türkiye genelinde neşv ü nema buldu. Akıncılar, ülkemizin o çalkantılı günlerinde anarşiye ve teröre karışmadan yaptığı faaliyetler ile halkımızın ruhuna ve gönlüne hitap ederek ahlâk ve fazilet yolunda hayırlı hizmetler yaptı. Akıncı ruhunu hiç kaybetmeyen bizler, aradan yıllar geçtikten sonra yeniden bir araya gelerek ve kendimize “73 Selâmet Kuşağı Akıncıları” adını vererek Türkiye genelinde binlerce Akıncı buluşma imkânı ile sosyal medya grubumuzu oluşturduk. Bu gurubu kurduğumuz ve sosyal çalışmalar yaptığımız bir süreçte içimizi yakan bir haberle adeta yıkıldık. Akıncılar hareketinin Elazığlı, cesur, yiğit ve fedakâr reisi Abdulvahap Demirel vefat etmiş ve ailesi tarafından İstanbul’da toprağa verilmişti.  Bizlere örnek olmuş, cesaretini, ferasetini ve mücadele aşkını örnek aldığımız Abdulvahap Demirel’e karşı mahcubiyetimizi bir nebze de olsa azaltmak ve şehir olarak vefamız göstermek amacıyla bir dizi etkinlikler düzenlemeye karar verdik. Bugün burada uzun süreden beri görmediğimiz çok değerli ağabeylerimizi ve kardeşlerimizi görüyoruz. Nasıl geçmişte yüreklerimizle birlikte bileklerimizi birleştirip aynı hedefe ve aynı ideale koşmuşsak bugün de Abdulvahap kardeşimiz için koşup buraya gelmişiz. Rabbim hepinizden razı olsun.”

Akıncı reisi merhum Abdulvahap Demrel’in oğlu Furkan Demirel’in de katıldığı program daha sonra yol ve dava arkadaşlarının Demirel’in mücadelesi, gayreti ve teşkilatçı yönlerinin anlatıldığı panelle devam etti.

Osman Cem Karahüseyinoğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, Abdulvahap Demiel’le birlikte Akıncılar haraketi içinde görev yapmış ve mücadele içinde olmuş;  Bingöl üniversitesi Öğretim Görevlisi Cemil Turgut, iş insanı Ahmet Akman, iş insanı Raşit Hacıoğulları, iş insanı Tahir Tikici, o döneme ait hatıralarını ve gerçekleştirdikleri çalışmaları anlatılar.

Merhum Abdulvahap  Demirel’in İstanbul Akıncılar Derneğinden yakın dava arkadaşı Ak Parti 24,25 ve 26. dönem Ak Parti Milletvekili  Metin Külünk, programa telefonla bağlanarak   Demirel’in davasına sadakati ve mücadeleci kişiliğinden örnekler verdi.

Programa videolu mesajla katılan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Akıncılar hareketinin ülkemize kazandırdığı değerlerin ülkemizi daha güçlü kıldığını ifade etti.   

Program merhum Abdulhabap Demirel için Evrensel Hafızlar Derneği  tarafından okunan hatmi şeriflerin Elazığ Müftüsü İrfan Üstündağ tarafından yapılan hatim duasıyla sona erdi.

Bakmadan Geçme