- Haberler
- Eğitim
- Yasemin Açık Vakfı'ndan İlham Veren Buluşma: 'Bölgeyi Yaşatmak Atölyesi' Elazığ'da Gerçekleştirildi
Yasemin Açık Vakfı'ndan İlham Veren Buluşma: 'Bölgeyi Yaşatmak Atölyesi' Elazığ'da Gerçekleştirildi
Kız öğrencilerin eğitim yoluyla güçlenmesini ve toplumsal kalkınmaya katkı sunmasını öncelikli hedeflerinden biri olarak kabul eden Yasemin Açık Vakfı, bursiyerlerinin katılımıyla Elazığ'da anlamlı bir etkinlik düzenledi.
“Bölgeyi Yaşatmak Atölyesi” adıyla gerçekleştirilen programda, Elazığ ve Malatya’da üniversite öğrenimi gören kız öğrenciler, bölgesel kalkınma ve sürdürülebilirlik konularında fikirlerini paylaştı.
Genç Kızlardan Bölgesel Kalkınmaya Yönelik Fikirler
Fırat Üniversitesi, İnönü Üniversitesi ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde öğrenim gören bursiyerlerin katıldığı etkinlikte; Elazığ’ın vişne mermerinin dünyaya pazarlanması, gastronomi turizminin geliştirilmesi ve kültürel mirasın korunması gibi konularda yenilikçi fikirler ortaya çıktı.
Programda ayrıca Elazığ Gençlik Merkezi müzik dinletisi ile keyifli anlar yaşandı.
Prof. Dr. Yasemin Açık: “Eğitimle Güçlenen Her Kız, Ülkesinin Kaderini Değiştirebilir”
Etkinliğe katılan Yasemin Açık Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, genç bursiyerlerle bir araya gelerek, eğitimde fırsat eşitliği ve kadınların toplumsal rolü üzerine konuştu. Açık, “Eğitimle güçlenen her kız çocuğu, kendisiyle birlikte, bölgesinin ve ülkesinin de kaderini değiştirebilir.
11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü öncesinde yaptığımız bu buluşma, genç kızlarımızın üretkenliğini, bilgisini ve değişim yaratma isteğini bir kez daha gösterdi” ifadelerini kullandı.
Cumhuriyetin 100. Yılında Kurulan Vakıf, Kadın Güçlenmesini Önceliklendiriyor
Cumhuriyetin 100. yılında hayata geçirilen Yasemin Açık Vakfı, eğitim, sağlık, çevre, ekonomi, kültür ve sürdürülebilir kalkınma alanlarında faaliyet yürütüyor. Vakfın en önemli hedefi ise kız öğrencilerin eğitim yoluyla güçlenmesi ve toplumsal gelişime katkı sunması.
2024 yılında başlatılan “Bölgesini Yaşatan Kızlar Bursu” programı kapsamında deprem bölgesinde yaşayan ve üniversite eğitimine devam eden kız öğrencilere destek sağlanıyor.
“Farklı Alanlarda Projeler Geliştireceğiz”
Prof. Dr. Yasemin Açık, önümüzdeki dönemde bursiyerlerle birlikte yeni projeler geliştireceklerini belirterek, “Kız öğrencilerimizin fikirlerinden ilham alarak hem bölgemize hem ülkemize katkı sunmayı hedefliyoruz. Tüm kız çocuklarının Dünya Kız Çocukları Günü’nü sevgi ve umutla kutluyorum” dedi.
Bakmadan Geçme





