SEO Araçları Nelerdir, Nasıl Kullanılır?

Dâhili ve harici web sitelerinin teknik özelliklerini analiz eden sistemlerdir.

Geri bağlantı analizi, yazıların analizi ve anahtar kelime analizi gibi birden çok yöntemi denetleyen araç setlerine genellikle arama motoru optimizasyonu (SEO) araçları denir. Arama motoru optimizasyonu (SEO) araçları, arama motoru optimizasyonu için bir ön koşuldur. Bu SEO aracı, bir web sitesinin şu anda aldığı tüm geri bağlantıları analiz eder. Ayrıca, rakiplerinizi analiz ederken SEO araçları çok önemlidir. Öncelikle belirtmek gerekir ki SEO araçları, site içi ve site dışı olmak üzere 2 değişik kısımda çalışmaktadır. Özellikle wordpress sisteminde içerik analizi sağlayan birçok SEO aracı bulunmaktadır. Bu bakımdan her 2 kategoriye de bakabilen en çok tercih edilen SEO araçlarına göz atmakta fayda var.

 Semrush Moz, kendisini hepsi bir arada bir pazarlama aracı olarak tanımlıyor. En büyük dezavantajı, bir anahtar kelime yönetim sistemine sahip olmamasıdır. Ahrefs, SEO aracı denilince akla gelen bir diğer isimdir. Rakip analizi yapar ve anahtar kelime dizini takibi özelliklerinden dolayı daha popülerdir. Google Arama Konsolu ve Analytics entegrasyonunun bulunmaması en büyük dezavantajıdır. DeepCrawl, dünyanın en iyi web tarayıcısı olduğunu iddia ediyor. SEO analizi ve geri bağlantı takibi için harika çalışıyor. DeepCrawl, sıralama izleme ve anahtar kelime analizi gibi sistemleri kullanmaz ve genellikle web sitesi taraması için ilk tercihtir. KwFinder, Searchmetrics, LinkResearch Tools, Majestic, SpyFu, vb. arasında en popüler SEO araçlarından biridir. Tüm bu araçlar ücretli profesyonel araçlardır.

 Kullanımı uzmanlık gerektiren bu profesyonel araçların yanı sıra daha az destek ve özellik sunan ücretsiz programlar da bulunmaktadır. Küçük ihtiyaçlar söz konusu olduğunda, ihtiyaçları bir nebze de olsa karşılamak için ücretsiz SEO araçları kullanılabilir. Keywordtool.io, Redirect Path, GTMetrix ve Screaming Frogs SEO Spider Tool gibi araçların kullanımı ücretsiz SEO araçlarıdır. Arama motoru olarak kullanılan bir Google SEO aracı da var. Bu araçlar arasında Google Trendler, Google Anahtar Kelime Planlayıcı, Google Arama Konsolu ve Google Site Hızı bulunur.

 Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) araçları, web sitesi olan herkes için çok önemli araçlardır. Web sitenizi daha çok insanın ziyaret etmesini ve arama motoru sıralamalarında üst sıralara çıkmasını istiyorsanız herkesin web sitenizi analiz etmek, web sitenizle ilgili sorunları raporlamak ve stratejinizi web sitesi optimizasyonu için kolayca belirlemek için kullandığı SEO aracını kullanabilirsiniz. Bunun için sitemizden yardım talep edebilir ve sorunsuz şekilde kaliteli bir hizmete sahip olabilirsiniz.

 Google search console,  Google analytics, Google trends bu üçlü seo aracı sizin tüm ihtiyaçlarınızı diğer ücretli olanlar kadar profesyonelce olmasa da karşılayabilir. Bunun için herhangi bir ücret ödenmez fakat alınan hizmet konusunda iyileştirmeler gerekebilir. GTMetrix, Screaming Frogs gibi bazı özel şirketlerin ücretsiz seo aracı da vardır.

Bakmadan Geçme