• Haberler
  • Haberde İnsan
  • Şehit Polis Fethi Sekin, Şehadetinin 9. Yılında Elazığ'daki Kabri Başında Anıldı

Şehit Polis Fethi Sekin, Şehadetinin 9. Yılında Elazığ'daki Kabri Başında Anıldı

İzmir Adliyesi önünde 5 Ocak 2017 tarihinde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada kahramanca mücadele ederek büyük bir faciayı önleyen ve şehit düşen Polis Memuru Fethi Sekin, şehadetinin 9. yıl dönümünde memleketi Elazığ'da dualarla anıldı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Şehit Polis Fethi Sekin, Şehadetinin 9. Yılında Elazığ'daki Kabri Başında Anıldı

Kabri başında dualar edildi

Şehit Fethi Sekin için Elazığ’ın Baskil ilçesine bağlı Doğancık köyünde bulunan kabri başında anma programı düzenlendi. Programa il protokolü, öğrenciler, sivil toplum kuruluşları, şehidin ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve edilen duaların ardından katılımcılar, Şehit Fethi Sekin Külliyesi’ndeki programa geçti.

Anma programı külliyede devam etti

Şehit Fethi Sekin Külliyesi’nde gerçekleştirilen program, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda Elazığ Vali Yardımcısı Ömer Özbay ve şehidin dayısı Hikmet Kürüm birer konuşma yaptı.

“Kahramanlığıyla tüm Türkiye’nin kalbine adını yazdırdı”

Programda konuşan Elazığ Vali Yardımcısı Ömer Özbay, Şehit Fethi Sekin’in cesareti ve fedakârlığıyla büyük bir katliamı önlediğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“İzmir Adliyesi’ne yönelik terör saldırısını dikkati ve cesaretiyle engelleyerek büyük bir facianın önüne geçen Polis Memuru Fethi Sekin, kahramanlığıyla tüm Türkiye’nin kalbine adını yazdırmıştır. Vatan ve millet sevgisinin simge isimlerinden biri olan şehidimiz, beylik tabancasıyla hainlerin üzerine yürümüş, masum canlar uğruna kendi canını feda etmiştir. Aziz milletimiz, bu topraklar üzerinde hain emeller peşinde koşanlara her zaman gereken cevabı vermiştir ve vermeye devam edecektir.”

“Büyük bir katliamı önledi”

Şehidin dayısı Hikmet Kürüm ise konuşmasında, 5 Ocak 2017’de planlanan bombalı saldırının Fethi Sekin’in fedakârlığı sayesinde önlendiğini belirterek, terörle mücadelenin sadece güvenlik güçlerinin değil, toplumun tüm kesimlerinin ortak sorumluluğu olduğunu ifade etti.

Geniş katılım sağlandı

Anma programına; Elazığ Vali Yardımcısı Ömer Özbay, Baskil Kaymakamı Muhammet Enes Çıkrık, AK Parti Elazığ İl Başkanı İbrahim Sencer Selmanoğlu, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Şevket Avşar, STK temsilcileri, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Polis Memuru Fethi Sekin, gösterdiği eşsiz cesaret ve fedakârlıkla bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıldı.

Elazığ Haber 23

Bakmadan Geçme

Elazığ Haber 23 - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!