Sağlıkta Yükselen Başarı Hikayemiz, Elazığ Şehit Fethi Sekin Şehir Hastanesi

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut sağlık yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu.

Vekil Bulut Özellikle Şehir hastaneleri yatırımları ve Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi hakkında şu bilgileri verdi.''

Şehir Hastaneleri Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonunu ve liderliğini en iyi yansıtan projelerin başında geliyor. Özellikle pandemi sürecinde şehir hastanelerinin ne kadar değerli yatırımlar olduğunu yakından müşahede ettik. 

Şehrimizin hastanesi Türkiye’nin ilk hastanelerinden. Hastanemiz tamamlandı. Dış cephede sözleşmeye uygun olarak iyileştirmeler yapılıyor. Dış cepheden doğacak hiçbir maliyeti devlet ödemeyecek mütahit firmanın yükümlülüğünde. Onlar da dış cephede büyük oranda işlerini tamamladılar.

Şehir hastanesinin yapım süreci bizim milletvekilliğimizden önce başladı. Yer tespiti dahil ilk yapım süreçlerinde biz milletvekili değildik. O dönem böylesine büyük bir projeye destek veren herkesi tebrik ediyorum. Şehir hastanesinin ilerleyen yapımı süreçlerinde biz milletvekili olduk. Hastaneyi bir an önce hizmete almak için bayrağı devir aldık. Tüm aksamalar da sağlık bakanımızla birlikte çalıştık. Şehir hastanesi yapılmayacak yarıda bırakılacak, vazgeçtiler vb. gibi bir sürü gereksiz ve asılsız sözü geride bırakarak projeyi tamamladık. Bugün Elazığ bu hastane vesilesiyle bölgede sağlık sektörün öncüsü. 

Hastanemiz açıldığı günden bu güne tüm yönetim ve inşaa süreçlerinin içindeyiz. Hastanemizin altyapı ihtiyaçlarını giderip güçlendirmek için milletvekili arkadaşlarımızla birlikte çalışıyoruz. Özellikle  hastane yönetimimizle sürekli irtibat halindeyiz, birlikte uyum içinde çalışıyoruz. 

Bilindiği üzerr Şehir Hastanemiz toplam 1038  yatak kapasitesine sahiptir.
Toplamda 227 adet poliklinik odası bulunmaktadır.
Hastanemizde 35 ameliyathane bulunmaktadır.
Hastane kampüsünde Adli Psikiyatri Hastanesi (YGAP) bulunmaktadır.
Ayrıca, Hastane kampüsünde Tutuklu Adli Psikiyatri ünitesi bulunmaktadır.

Şehir Hastanemiz tam donanımlı teknik yapıya ve güçlü bit fiziki alt yapıya sahiptir.

Şehir hastanemiz kurulduğu günden bu tarafa kapasite verimliliğini arttırarak hizmet sunuyor. Özellikle Prof. Dr. Erol Keleş Hocanın ve ekibinin çalışmaları ciddi mesafeler almamızı sağladı. Şehir Hastanemizin başarı grafiği sürekli ve istikrarlı bir şekilde büyüme yönünde.

Hastanede 2022 Yılı Toplam Muayene Sayısı: 1.853.858

2022 Yılı Toplam Ameliyat Sayısı: 34.113

2022 Yılı Ortalama Yatak Doluluk Oranı: 74,1

23.01.2023 toplam müracaat sayısı: 10.276

23.01.2023 Toplam Muayene Sayısı: 9.799

23.01.2023 Toplam Ameliyat Sayısı: 120

23.01.2023 Yatak Doluluk Oranı: 84,9

Yukardaki bu siteler hastane başarı seviyesini yansıtıyor. Eldeki veriler sağlıktaki büyük başarının katlanarak devam edeceğini gösteriyor.'' Dedi.
 

Sağlıkta Yükselen Başarı Hikayemiz, Elazığ Şehit Fethi Sekin Şehir Hastanesi

Bakmadan Geçme