Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş'tan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Mesajı

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Rektör Prof. Dr. Göktaş mesajında şunları ifade etti:

İstiklal mücadelemizin sembol günü olan 19 Mayıs, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda, ilk adımı oluşturan ve Yüce Türk Milleti'nin bağımsızlığı için kurtuluş meşalesini ateşlediği tarihin 104. yıl dönümünü milletçe hep birlikte kutlamanın sevincini yaşıyoruz.

Vatanına, istiklaline, milli ve manevi değerlerine uzanan tehditlere canı pahasına karşı koyan aziz milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı bağımsızlık ateşi ile genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle tek vücut olarak birbirine kenetlenmiş, bu var oluş mücadelesini yedi düvele karşı kazanılan büyük zaferle taçlandırmıştır.

Atatürk’ün her konuda güvendiği ve bugünü bayram olarak armağan ettiği Türk Gençliği, ecdadımızın büyük kahramanlıklar ve fedakarlıklar sonucu bağımsız kılarak bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi, ecdadının güvenine layık olarak şanlı tarihimizden aldıkları güç ve ilham ile her alanda çok daha ileri noktalara taşıyacaklarına olan inancımız tamdır.

Geleceğimizin teminatı değerli gençler; Sizlerin en iyi şekilde yetişmeniz, çağın gerekleri doğrultusunda nitelikli bir eğitim almanız devlet ve millet olarak en önemli amacımızdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi, rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gençlerimizin ve tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.

Bakmadan Geçme