Prof.Dr.Bilal Çoban'dan Elazığ'ın Afet Bölgesi İlan Edilmesi İle Alakalı Son Dakika Açıklaması

Hazarsam Başkanı Prof.Dr.Bilal Çoban Elazığ'ın AFET Bölgesine alınması ile alakalı olarak son dakika açıklaması yaptı.

Prof.Dr. Bilal Çoban 10 İlin Afet Bölgesi olarak ilan edilmesi ve Elazığ'ın 11. İl olarak Afet Bölgesi İlan Edilmesi ile alakalı olarak açıklama yaptı. İşte o açıklama, ''6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizin maruz kaldığı iki ayrı deprem felaketi sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından çok doğru bir karar ile 10 ilin OHAL ve AFET Bölgesi olarak ilan edildiği duyurulmuştu. 
Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi olarak biz de 24 Ocak 2020 tarihinde ilimizin maruz kaldığı 6.8 şiddetindeki deprem sonrası hafif hasarlı ve eski yapıların büyük oranda kullanılamaz hale geldiğini belirterek ilimizin de bu kapsama alınmasını önermiştik. 

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketini en şiddetli şekilde hisseden Elazığ ilimizde özellikle çok sayıda bina için tahliye kararı alınmış ve suretli bir şekilde yıkım çalışmaları başlatılmıştır.

Uzmanların beklediği Palu Bingöl fay hattının kırılması beklenmeden, Elazığ’da da ETKİNLİK OLURU verilip,  “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edilmesi ve Yapı stoğunun bir kez daha acilen elden geçirilerek halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için konuyu MHP Genel Merkezimize taşımış olup, Elazığ’ın Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi kapsamındaki 11. İl olması önerimiz ilgiyle karşılanmış ve gündeme alınmıştır.
Bu zor günlerde özellikle sorunlu binalarda ikamet etmek zorunda kalan vatandaşlarımız ile tüm halkımızın geleceğe daha güvenle bakması açısından çok önemli olan bu konunun kısa sürede ilimizin beklediği şekilde çözüme kavuşturulacağını temenni ediyor, sürece destek olan tüm siyasilerimize halkımız adına teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz.'' Dedi

 

Yorumlar 2
Kamil 16 Şubat 2023 10:23

Gürsel EROL dışında kimsenin konuşma hakkı olduğunu düşünmüyorum

Isim önemli degil 12 Şubat 2023 12:39

Elazigin siyasileri olarak koca bir hiçsiniz hiçbirinizin memlekette dikili 1 tek ağacı yok bu dönem hesaplaşacağız sizde iyi hesap yapın

Bakmadan Geçme