OSBÜK 20. Genel Kurulu Yapıldı

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) 20. Olağan Genel Kurulu, OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, TBMM Sanayi Komisyon Başkanı Ziya Altunyaldız, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TSE Başkanı M. Sami Şahin ve OSBÜK delegelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Genel Kurula OSBÜK Yüksek Koordinasyon Kurulu Üyesi ve Elazığ TSO Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Zülfü Altıntaş’ta iştirak etti…

“OSB’LER, TÜRKİYE’NİN TAŞIYICI KOLONU OLDU”

TOBB İkiz Kuleler de yapılan Genel Kurulun açılışında konuşan OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, OSB’lerin Türkiye’nin taşıyıcı kolonu olduğunu söyledi. Konuşmasında OSB’lerde yatırım iştahının çok yüksek olduğunu ifade eden Kütükcü, Türk sanayisine yeni ve planlı sanayi alanlarının kazandırılması gerektiğinin altını çizdi.

Dünyanın büyük bir değişim içerisinde olduğunu, Türkiye’nin de bu değişimden etkilendiğini söyleyen Başkan Kütükcü, pandemi ile birlikte başlayan bu zorlu dönemde organize sanayi bölgelerinin Türkiye’nin taşıyıcı kolonu olduğunu anlattı.

Kütükcü, enerji, hammadde, lojistik gibi her alanda artan maliyetlerin üretimi zorladığını, özellikle işletme sermayesi ihtiyaçlarının yüksek oranda arttığını kaydetti.

Ancak tüm bu olumsuz şartlara rağmen Türk sanayisinin yatırıma ve üretime devam ederek önemli fırsatlar da yakalamayı başardığının altını çizen Kütükcü, “Üretimde, ihracatta ve istihdamda pandemi öncesi dönemin üzerine çıktık. Küresel tedarik zincirlerine çok daha güçlü bir şekilde eklemlenmeyi başardık. Son 2 yılda ihracatımızı yüzde 25 artırarak 225 milyar doları aştık. Organize sanayi bölgelerimiz ise sanayi üretiminden istihdama, ihracata kadar neredeyse her alanda Türkiye’nin taşıyıcı kolonu oldu. OSB’lerimiz pandeminin ve maliyet artışlarının etkisini olanca ağırlığı ile devam ettirdiği 2021 yılını yüzde 12.7 üretim artışı ile tamamladı. 2022 yılının ilk 6 ayında ise yüzde 1’in üzerinde üretim artışı ile yolumuza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

HİSARCIKLIOĞLU: “OSB’LERİMİZLE İFTİHAR EDİYORUZ”

Dünyadaki ekonomik ve sosyal gelişmeleri değerlendiren TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise konuşmasında firmaların finansmana erişimde yaşanan sıkıntılara değindi. Firmaların uygun koşullarda finansmana ulaşımının sağlanmasının ülke ekonomisi için önemli olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Son dönemde finansmana ulaşmadaki zorlukları, kredi faizlerindeki yükselişi ve kredi limitlerindeki yetersizliği her fırsatta vurguluyoruz. Yatırımlar için gerekli olan uzun vadeli ve sabit faizli kredi bulmanın da giderek çok daha güç hale geldiğini görüyoruz” dedi.

Hisarcıklıoğlu, “Türkiye’nin dünyada örnek model kabul edilen ve üreten gücümüzün bayraktarlığını yapan organize sanayi bölgelerimizle iftihar ediyoruz. OSB’lerimiz şehirlerin dinamosu haline gelen küresel bir üretim merkezi olabileceğimizi ispat ederek ülkemizin yatırım cazibesini artırmaktadır. Neredeyse tüm gelişmekte ve gelişmiş ülkeler OSB modelimizi taklit etmeye çalışıyorlar” diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, Başkan Kütükcü’nün sanayi ve OSB’ler için büyük şans olduğunu da sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme