O Henüz 5 Yaşında, Ama Profesyonellere Taş Çıkartıyor

5 yaşındaki Ali Basık, babası sayesinde 2 yaşında tanıştığı davulla şimdi profesyonellere taş çıkartıyor.

İstanbul’da yaşayan Tuncelili minik Ali, mey ve zurna eğitmeni olan babası Ali Basık (44) sayesinde daha bebekken müzikle tanıştı. Babasının çaldığı mey ve zurna ile büyüyen küçük çocuk, babasının aksine davula merak sardı. Şimdi 5 yaşında olan Ali Basık, babasıyla birlikte stüdyo olarak kullandıkları evlerinin üst katında prova alıyor, zaman zaman doğada zaman zaman da tanıdık düğünlere birlikte katılıyor. 

Yaz tatili için memleketlerine gelen baba ve oğul, kentin farklı mekanlarında davul ve zurna çalarken minik Ali’nin davuldaki performansı izleyenleri de hayran bırakıyor. 

Oğlunun müzikle tanışması hakkında bilgi veren Baba Ali Basık, “Ali, anne karnındayken ben mey çalardım. Müzikten etkilenmiştir diye düşünüyorum. Doğunca kundaktayken de mey çalardım. Mey çalarken de Ali sessiz dururdu. Mey sesini kestiğimde tepki verirdi sonra ben tekrar mey çalmaya başlayınca susardı" dedi. 

Oğlunun yürümeye başlamasıyla evindeki çalışma ofisinde çalışmalarının renklendiğini anımsatan baba Basık, "Müziğe hevesli olduğunu görünce kendisine davul aldım. İki yaşından beri davul çalıyor. Şu an 5 yaşında. Meyden, zurnadan ses çıkarıyor. Evde piyano gibi enstrümanlar var. Şu an için davul ağırlıklı. Ara ara tanıdık düğünlere götürüyorum. Orada çalıyor” diye konuştu. 

2 yaşından beri davul çaldığını belirten ve bu yıl anaokuluna başlayacak olan 5 yaşındaki Ali ise davul çalarken aklına halaylar geldiğini ifade ediyor. 

Bakmadan Geçme