• Haberler
  • Gündem
  • Meteoroloji'den Elazığ İçin Buzlanma Uyarısı: Zemheri Ayı Başladı

Meteoroloji'den Elazığ İçin Buzlanma Uyarısı: Zemheri Ayı Başladı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ ve çevresi için buzlanma uyarısında bulundu.

Halk arasında “zemheri” olarak bilinen ve 22 Aralık – 30 Ocak tarihleri arasını kapsayan 40 günlük soğuk kış dönemi resmen başladı.

Zemheriyle Birlikte Soğuk Hava Etkisini Artıracak

Zemheri ayının başlamasıyla birlikte hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşmesi beklenirken, Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü yeni haftaya ilişkin değerlendirmelerini paylaştı. Yapılan açıklamada, özellikle gece ve sabah saatlerinde buzlanma riskine karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği vurgulandı.

Meteoroloji’den Açıklama

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bölgemiz genelinde havanın parçalı bulutlu ve yer yer puslu geçeceği, hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği, rüzgârın ise değişik yönlerden hafif eseceği tahmin edilmektedir. Vatandaşlarımızın bölge genelinde meydana gelebilecek buzlanmaya karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.”

Elazığ İçin 5 Günlük Hava Tahmini

Meteoroloji verilerine göre Elazığ’da önümüzdeki günlerde beklenen hava sıcaklıkları şu şekilde:

  • 23 Aralık Salı: En düşük 1°C, en yüksek 9°C

  • 24 Aralık Çarşamba: En düşük 0°C, en yüksek 9°C

  • 25 Aralık Perşembe: En düşük 0°C, en yüksek 8°C

  • 26 Aralık Cuma: En düşük -1°C, en yüksek 9°C

  • 27 Aralık Cumartesi: En düşük -3°C, en yüksek 5°C

Yetkililerden Uyarı

Yetkililer, özellikle sabah ve gece saatlerinde sürücülerin buzlanma nedeniyle dikkatli olmaları, yayaların ise kaygan zeminlere karşı tedbirli davranmaları gerektiğini hatırlattı.

Elazığ Haber 23

Bakmadan Geçme

Elazığ Haber 23 - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!