Mehmet Gül, Kararda YRP'nin Önemli Katkısı Oldu

İlimizin Afet kapsamına alınması ile ilgili açıklamalar devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremde ilimizin de ciddi anlamda etkilenmesinin ardından konuyu ilk kez gündeme getiren Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi yetkililere seslenerek Elazığ’ın kapsam dışında tutulmaması gerektiği açıklamıştı.

Depremin yaşandığı ve 10 ilin afet bölgesi kapsamına alındığının açıklamasının yapılmasının adından Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi konuya duyarlılık göstererek sosyal medya hesabından Elazığ ile ilgili şu açıklama yapılmıştı:
“Depremde 500’den fazla binanın kullanılamaz hale geldiği, yıkım ve can kayıplarının yaşandığı #Elazığ; “Afet Bölgesi” kapsamının dışında tutulmamalıdır.”

İlimizin afet kapsamına dahil edilmesinin yanlıştan dönülme olarak gördüklerini ifade eden Yeniden Refah Partisi MKYK üyesi iş insanı Mehmet Gül, şunları söyledi: “Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilimizde çok sayıda binanın hasarlı hale gelmesi ciddi mağduriyetlerin yaşanmasına sebep olmuştur. Hemşerilerimizin yaşadığı bu mağduriyetlerin giderilmesi adına Genel Başkanımız Sayın Fatih Erbakan, afet bölgesi olarak ilan edilen 10 ile Elazığ’ın da ilave edilmesi gerektiğini açıklamakla kalmamamış, konuyu AFAD Merkezini ziyaretlerinde bizzat Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a iletmişti. İl Başkanlığı olarak da bu konuda görüşlerimizi kamuoyu ile paylaşmış ve Elazığ’ın afet kapsamına alınmasının gerekliliğini ifade etmiştik. Yeniden Refah Partisi ile birçok siyasi partimiz ve STK’larımız ile ilimiz milletvekillerimizin konuyu gündemde tutarak talepleri yetkililere ulaştırmaları sonuç vermiş ve ilimiz Afet Bölgesi kapsamına alınmıştır. Bu kararda emeği olan başta Yeniden Parti Genel Başkanımız Sayın Fatih Erbakan’a, ilimiz milletvekillerine, siyasi partilerimize, STK’larımıza, hemşerilerimize ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Elazığ adına teşekkür ediyoruz”

Bakmadan Geçme