İstanbul'daki Hemşerilerimizden Bağımsız Aday Çoban'a Yoğun İlgi

İzmir, Ankara, Kocaeli'nden sonra, Elazığ Bağımsız Milletvekili Adayı Prof. Dr. Bilal ÇOBAN İstanbulda, Elazığ dernekler federasyonu ile iftar programında bir araya geldi.

Elazığ Bağımsız Milletvekili adayı Prof. Dr. Bilal ÇOBAN, Elazığ’ı küçültmeye ve/veya yok etmeye çalışan her kim olursa olsun, mücadele etmeyi ve dimdik karşısında durarak, ilimizi hak ettiği yere getirmeyi taahhüt ediyorum. Dedi.

“Sevgili hemşerim,
Her ne kadar, memleketinden uzakta olsanız da; her Elazığ’lı gibi, şehrimizin siyasetini, ticaretini, sanatını, sporunu ve kültürünü yakından takip ettiğinizi tahmin ediyorum.

Ev sahipliğinizde yapılan bu iftar programına katılarak, İstanbuldaki dernek başkanlarımıza, işadamlarımıza, birbirinden değerli hemşerilerimize ve dostlarımıza, şehrimizin siyaseti ile ilgili bilgi verme fırsatı bulmuş oldum.

Bildiğiniz gibi, iki dönem Belediye Başkan adayı olmuştum. Adaylık sürecimde, hiçbir siyasi görüş veya kuruluş ile karşı karşıya gelmeden; sadece projelerimizi anlatarak, ideolojisi veya dünya görüşü ne olursa olsun, Elazığ’da veya il dışında yaşayan ve kaygısı Elazığ olan bütün hemşerilerimizden destek istemiştim.

Bu siyasi yolculuğun sonunda; sizlerin sevgisini ve güvenini kazanmış, seçim mağlubiyeti sonucunda hatalarımızı ve eksikliklerimizi kabul ederek, çeşitli dersler çıkartmıştık.

TARLADA İZİ OLMAYANIN HARMANDA GÖZÜ OLMAZ 

“Tarlada izi olmayanın harmanda gözü olmaz” diyerek, siyasetin uzun soluklu bir iş olduğunu bilerek, şehrimizden ayrılmadan, şehrimizin problemlerine çeşitli çözümler ve projeler üreterek, gece uyumadan, gündüz oturmadan çalışarak günümüze kadar geldim.

Bugün burada bulunma sebebi de, İstanbul’da yaşayan ama yüreği Elazığ için çarptığına inandığım siz hemşerilerimin desteğini almak, sizleri Elazığa davet etmek ve bu seçimde yanımda olmanızı rica etmek içindir.

Elazığ Bağımsız Adayı olarak katılacağım bu seçimde, uzaktan da olsa beni takip etmeni, destek olmanı, yapılması gerekenler ile ilgili bilgilerini bizimle paylaşmanı ve Elazığ’da yaşayan hısım, akraba ve yakınlarına ulaşarak, yanımda olmalarını sağlamanı rica ediyorum.

Elazığ’ı yönetmek ve daha iyi yerlere taşımak konusunda, kendime güveniyorum.

Bana destek olmanız durumunda, Elazığ’ı küçültmeye ve/veya yok etmeye çalışan her kim olursa olsun, mücadele etmeyi ve dimdik karşısında durarak, ilimizi hak ettiği yere getirmeyi taahhüt ediyorum.

Yaklaşık 40 bin oy, vekillik için yetecektir fakat 100 bin oy ile masa kurmak istiyorum. Bahane yerine çözüm üreten, fitne yerine huzur getiren, düşmanlık yerine sevgiyi benimseyen bir siyaset anlayışını tesis etmek için, bu sürecin bir parçası olmanızdan onur duyacağımızı bilmenizi istiyorum.

Bu seçim döneminde yaklaşık 40 bin oy almak, Milletvekilliğini kazanmaya yetecektir. Ancak desteğinle Bağımsız Milletvekili olarak 100 bin oy almak, Türkiye’nin dikkatini çekmek, gözleri Elazığımıza döndürmek istiyoruz.
Yükümüz ağır, yolumuz uzun, ancak bir o kadar da mübarektir ve bu yürüyüşümüzde İstanbul’dan destek vererek yanımızda olmanız, en büyük arzumuzdur.

Size ve İstanbul’daki ve Elazığ’daki bütün yakınlarına en güzel, en dualı, en temiz, en içten, en derin sevgi ve saygılarımızı sunuyorum.
Selam ve dua ile.”

Yorumlar 1
Seçmen Elazida 17 Nisan 2023 18:57

Üstadım seçim Elazığda ... göçüp giden şehir dışına çıkan gurbetteki hemşerinin sandığa hiçbir faydası olmaz ..maddi destek ise yeterli değil..

Bakmadan Geçme