Huzurumuzu Bozmak İsteyenlere Fırsat Vermeyeceğiz

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Sanayi Mahallesi'nde ikamet eden Suriyeli bir grup ile mahalle esnafı arasında çıkan tartışmayı çözmek üzere Sanayi Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

Mahalle sakinlerini dinleyen Başkan Yanılmaz, hemşerilerimizin huzurunu bozan kimseye geçit verilmeyeceğini, olayların cezasız kalmayacağını kaydetti. Sanayi Mahallesi sakinlerini uzun uzun dinleyen Başkan Yanılmaz, şu açıklamalarda bulundu:

“Elazığ'ın bütünü ve sanayi mahallemiz Türkiye'ye hoşgörüsüyle, sevgisi ve muhabbeti ile örnek olmuş bir şehirdir. Ancak bizim hoşgörümüz, sevgimiz ve muhabbetimiz kendi haklarımızı aşanlara müsaade etmez. Bizler aynı zamanda kendi haklarına sahip çıkacak kadar cesur, iradeli ve kararlı bir milletiz. Dolayısıyla konu sadece bir Suriyeli konusu değil. Düşünün adam gelmiş kendi adına işyeri açma ruhsatı almış ve götürmüş onu ötekine vermiş al diyor bu iş yerini sen yürüt. Ama önlemlerimizi artırdık.

Ben bu asayişsizliği yapanların gerçek Suriyeli olduğuna inanmıyorum. Hepimiz merhamet sahibi insanlarız. Öyle ki anne babası kendi gözünün önünde öldürülmüş insanlar var ve sığınmak için buraya gelmiş. 70 li yılları bilenler çok net hatırlarlar, bizler bu olayları gördük biliyoruz. Allah hiç kimseye iç savaş göstermesin. Ama bizler elbette kendi huzurumuzun bozulmasına ve bunu bozanlara müsaade etmeyeceğiz. Bunu yapanlar ister içimizden ister dışımızdan olsun. Adam gelip yerleştiği yer de sağındaki solundaki komşularını rahatsız ediyor, huzurunu bozuyorsa elbette bunun da bir bedeli var ve o bedeli ödeyecekler. Emniyetimiz ciddi manada tedbirini alacak, sahip çıkacak ve onları o bölgeden uzaklaştıracak. Hem de bu konuda valilik bünyesinde şehrimize gelen yabancılarla ilgili kurulmuş olan bir müdürlük var o müdürlük de her türlü organizasyonu, tedbiri alıyor.”

Bakmadan Geçme