• Haberler
  • Politika
  • HÜDA PAR'ın Elazığ Belediye Başkan Adayı Yasin Kavaklı Oldu

HÜDA PAR'ın Elazığ Belediye Başkan Adayı Yasin Kavaklı Oldu

Seçimler yaklaştıkça partilerin belediye başkan adayları da netleşiyor.

Uzun bir kamuoyu yoklaması sonucunda Belediye Başkan Adayını belirleyen HÜDA PAR, Elazığ Belediye Başkan Adayı olarak Yasin Kavaklı’yı açıkladı.

HÜDA PAR belediye başkan adaylarını tanıtmaya devam ediyor. Daha önce Şanlıurfa, Van, İstanbul ve İzmir’de aday tanıtım toplantısı düzenleyen HÜDA PAR’ın son aday tanıtım toplantısı bu akşam Bingöl’de gerçekleşti. Birçok ilin adayının açıklandığı toplantıda Elazığ Belediye Başkan Adayı da tanıtıldı. HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun katıldığı programda Elazığ Belediye Başkan Adayı olarak Yasin Kavaklı açıklandı. Kavaklı Elazığ’da İl Başkanlığı görevini yürütüyordu. Programda Karakoçan Belediye Başkan Adayı olarak da mevcut İlçe Başkanı İsmail Karaman aday gösterildi.  

ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YASİN KAVAKLI KİMDİR?

1989 yılında Kovancılar Karınca Köyünde doğdu.

İlk ve orta öğrenimini Karınca köyünde tamamlayan Kavaklı, Kovancılar Lisesinde mezun oldu ve uzaktan eğitimine Elazığ merkezde devam etti. Tarım ve hayvancılık sektörlerinde tecrübesi bulunan Kavaklı, tekstil, ayakkabı, hırdavat ve mobilya sektörlerinde idarecilik yaptı. Ulusal yayın yapan özel bir gazete ve haber ajansı kuruluşlarının Elazığ muhabiri olarak çalıştı ve daha sonraki süreçte bu yayınların Elazığ il koordinatörlüğü görevini yürüttü. 

Uzaktan eğitim sürecinde gençlik yapılanmalarında etkili olan Kavaklı, gençlik derneklerinin yönetim kurullarında yer aldı ve özel bir üniversite öğrenci yurdunda idareci oldu. 2015 yılında HÜDA PAR Elazığ Gençlik kolları başkanlığı görevi ile partimizin çalışmalarında yer aldı. 2018-2023 yılları arasında HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı olarak görevini sürdürdü. 
Evli 2 çocuk babasıdır. 

Bakmadan Geçme