Hem Provokatör, Hem HDP Sempatizanı

Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakını Murat Kurum'un Mustafapaşa mahallesine yaptığı ziyaret sırasında halkı siyasilere karşı kışkırtmaya çalışan sözde gazetecinin HDP sempatizanı olduğu ortaya çıktı.

Elazığ’da 24 Ocak 2022 tarihinde yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremde evleri hasar gören vatandaşlar için şehrin farklı bölgelerinde inşa edilen 20 bin konut hak sahiplerine teslim edildi. 

Depremden hemen sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimatıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresinin çalışması sonucu tamamlanan yeni konutlar, şehrin en büyük ihtiyacı olan konut sorununu ortadan kaldırdı. 

DEV YATIRIMI GÖLGELEMEYE ÇALIŞTI

Vatandaşlar, yeni ve sağlam konutlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşarken,  bu sevince ortak olmak için şehrimize gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Mustafapaşa mahallesine yaptığı ziyaretinde yaşanan lokal bir olayın, sözde gazeteci A.B’nin tahrik ve provokasyonlarından kaynaklandığı ortaya çıktı. Provokatör gazetecinin, Bakan Kurum’un mahalle ziyaretinde vatandaşları siyasilere karşı tahrik ettiği ve sonrasında da bu görüntüleri yayın kuruluşlarına servis ettiği görüldü. 

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI’NIN SÖZLERİNİ ÇARPITTI

Mustafapaşa ziyaretinde Bakan Kurum’a eşlik eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın vatandaşlarla yaptığı sohbeti  çarptırarak buradan olumsuz algı oluşturmaya çalışan A.B’nin, basın mesleğin güvenirliliğini zedeleyen, mesleğe leke süren hal ve hareketlerde bulunarak provokatörlük yapması büyük tepki topladı. Hükümetin deprem sürecinden buyana Elazığ’ın ve Elazığ halkının yanında olmasını hazmedemeyen, dev konut yatırımını çekemeyen bu tür kişililerin hem kendi hem de ideolojisinin çıkarları doğrultusunda hizmet verdiği apaçık ortaya çıkarken, Elazığ’ın ferasetli insanları bir kez daha bu tür tahriklere gelmeyerek, provokatörlere hevesini kursağında bıraktı. 

HDP SEMPATİZANI ÇIKTI

Gazetecilik gibi kutsal bir görevin gücünü kullanarak, provokatörlük yapan A.B’nin HDP sempatizanı olduğu ortaya çıktı.  Siyasi görüşünü sosyal medyadan apaçık ilan eden sözde gazetecinin 22 Nisan 2022 tarihinde sosyal medya hesaplarından Diyarbakır’da HDP tarafından düzenlenen nevruz kutlamasından resimler paylaşarak  “Diyarbakır Newrozu’ndan geri kalanlar” ifadesini kullanması, gazeteci kimliğine rağmen HDP’ye ve bölücü terör örgütüne sempati duyduğu ve kendisinin gazetecilik yapma yerine Elazığ’ın huzurunu bozmaya yönelik provokatörlük görevini üstlendiği açıkça  görüldü.

Bakmadan Geçme