Bağırsak ana arter damarlarında yüzde yüz tıkanıklık olan ancak bir türlü tedavi edilemeyen 60 yaşındaki bir hasta, memleketi Muğla başta olmak üzere bir çok ile gittiği hastanelerde sonuç alamadı, şifayı bin 220 kilometre yol kat ederek geldiği Elazığ'da yapılan operasyonla buldu.
Halk arasında 'Omurga Eğriliği' olarak bilinen skolyoz hastalığının teknolojinin gelişmesiyle son 10 yılda arttığına dikkat çeken Fizyoterapist Muhammed Barış, bu hastalığın çocuklarda erkek çocuklarına oranla kız çocuklarında 8 ile 10 kat daha fazla görüldüğünü kaydetti.
Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında sağlık hizmetleri acil durumlar dışında durdurulan Elazığ Ağız Diş Sağlığı Hastanesi, hasta kabulüne başladı.
Elazığ'da bir köyde 10 kişinin korona virüs (Covid-19) testi pozitif çıkınca İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile köy karantinaya alındı.
Elazığ'da Koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında başlatılan aşı çalışmalarında ekipler karlı yolları aşarak evlere ulaşıp görevlerini yerini getiriyor.
Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Cahit Polat, aşı uygulaması ile ilgili yapılanlar hakkında bilgi vererek, aşı uygulamasının önemine değindi ve ihmal edilmemesini istedi.
Burun estetiğinde gelişen teknoloji ile yeniliklerin hayata girdiğini belirten Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Op. Dr. Serhan Derin, piezo (ultronik burun estetiği) ile yumuşak dokulara hemen hemen zarar vermediği için morarma ve ameliyat sonrası şişlik durumunun oldukça az yaşandığını, bir haftada yeni bir buruna kavuşulduğunu aktardı.
Elazığ'da Ulusal Medical Kurtarma Ekibinde (UMKE) görev alan 116 sağlık çalışanı Covid-19 aşısı oldu.
Elazığ'da sağlık çalışanlarına yönelik devam eden aşı uygulaması, bugünden itibaren huzurevi, bakım merkezleri ve 90 yaş üstündekilere uygulanmaya başladığı bildirildi.
Elazığ'da sağlık çalışanları aşılanmaya devam ediyor. Bu kapsamda Covid-19 aşısı olan Medical Park Elazığ Hastanesi Genel Müdürü Op. Dr. Ahmet Sedat Kurtar 'Aşı salgın süresince alınan tedbirlerin yanı sıra pandeminin son bulması için büyük bir güç dedi.
81 yaşındaki Hasan Yeşil, 6 ay önce dengesini kaybederek yürüyememeye başlayınca Elazığ'da gittiği hastanede omuriliğinde tümör saptandı. Yaşlı adam, 6.5 saatlik ameliyat sonrası 3 günde ayağa kalkarak sağlığına kavuştu.
Hastalık tespit edilen beyin bölgesine manyetik frekans verilerek o bölgenin elektrik iletimini ve hormon aktivitesi düzenleyen TMS tedavisi Elazığ'da da uygulanmaya başlandı. Sigara, alkol gibi bağımlılıkların yanı sıra felç, parkinson ve kulak çınlaması gibi hastalıklarda da da tedavinin etkin olduğu bildirildi.
Elazığ'da korona virüse (Covid-19) karşı yapılmaya başlanan aşı çalışmasında 3 bin kişilik kadrosu bulunan Fırat Üniversitesi (FÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ilk 2 günde bin 492 personele aşı yapıldı.
Koronavirüs (Covid-19) aşısı olan Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Mikail Kılınç, Şu an aşıdan başka güvenecek hiçbir şeyimiz yok, ben aşımı yaptırdım, herkesten de aşısını gönül rahatlığıyla yaptırmasını rica ediyorum' dedi.
Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da Korona virüse (Covid-19) karşı sağlık çalışanları aşılanmaya başlanırken, kent genelinde 256 adet aşı odasının kurulduğu bildirildi.
Amipler aslında büyük bir protozoondur. Yani ilkel bir hayvan türüdür. Ancak tıbbi literatürde entamoeba histolytica olarak geçen amip bağırsaklara yerleşen bir parazit türü olarak geçmektedir.
Elazığ'da yaşayan ve hayatında bir kez hastaneye giden 6 çocuk, torun ve torunlarının çocuklarıyla 80 torun sahibi 102 yaşındaki Şahide nine, yakalandığı korana virüsü de evinde tedavi ile yendi. Bir asırlık ömründe bir kez üşütme şikayeti ile hastaneye giden Şahide nine 100 yaşına kadar köyünde yaşayarak doğal beslendiği için sağlıklı olduğunu aktardı.
Özellikle hafta sonu kısıtlamaları ile vatandaşların evde kaldığını ve kilo alma şikayetini dile getirdiğini belirten Diyetisyen Selen Fırat, 'Sağlıklı beslenme ve evde egzersizlerle biraz da motivasyonumuzu sağlayarak bu durumdan kaçınabiliriz. Bu süreçte bağışlık çok önemli. Bağışıklıkta düzenli uyku, beslenme ve egzersiz geçiyor. 3 altın kurala dikkat edersek Covid-19 ile daha iyi mücadele veririz' dedi.
Kalp ve damar hastalıklarının dünyada halen ölüm nedenleri arasında birinci sırada yer aldığına dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Dr. Suat Demirkıran, özellikle tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs (Covid-19) pandemisinin kronik rahatsızlıkları olan bazı vatandaşlarda daha ağır sonuçlarının olduğunu söyledi. Uzm. Dr. Demirkıran, korona virüsün kalpte özellikle kalp kası iltihabı yaparak miyokardit hastalığına sebebiyet verdiğini ve bunun sonucunda da kalp kasını tutarak zayıflatması nedeniyle kalp yetmezliği semptomlarının görüldüğünü aktardı.