FÜ'de 55. TÜBİTAK bölge sergisi ve ödül töreni yapıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim İnsanı Destekleme Programı Başkanlığı tarafından düzenlenen '55. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Malatya Bölge Sergisi ve Ödül Töreni', Fırat Üniversitesinin ev sahipliğinde Elazığ'da başladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim İnsanı Destekleme Programı Başkanlığı tarafından düzenlenen “55. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Malatya Bölge Sergisi ve Ödül Töreni”, Fırat Üniversitesinin ev sahipliğinde Elazığ’da başladı.

Fırat Üniversitesi Çok Amaçlı Spor Salonunda gerçekleştirilen sergi açılışına TÜBİTAK Malatya Bölge Koordinatörlüğü bünyesinde yer alan Malatya, Tunceli, Bingöl, Elazığ, Diyarbakır, Mardin, Adıyaman ve Şanlıurfa illerinden toplam 101 proje katıldı. TÜBİTAK tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasının temel amacının genç beyinleri düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, merak ettiklerini araştırmaya teşvik ederek gelecekte karşılaşacakları problemlere çözümler üretebilen bireylerin yetişmesini sağlamak olduğunu kaydeden TÜBİTAK Malatya Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Sağlam, “Bu yarışma çerçevesinde Malatya bölgesi Malatya, Tunceli, Bingöl, Elazığ, Diyarbakır, Mardin, Adıyaman ve Şanlıurfa illerinden oluşmaktadır. 3 gün boyunca 12 alanda 101 proje yarışacak. Burada başarılı olan projeyi Türkiye finallerine uğurlayacağız” dedi.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ise TÜBİTAK’ın Türkiye’nin güzide kuruluşlarından birisi olduğunu belirterek, “Son yıllarda Türkiye’de konuşulan birçok teknolojik gelişme TÜBİTAK bünyesinde geliştirilerek diğer kurumlarımıza model olarak sunulmaktadır. Lise öğrencileri proje yarışmalarının düzenlenmesinin amacının proje kültürünü liselerden başlatarak üniversitelere kadar gidip oradan ülkemizin yararına önemli projeler üretilmesini sağlamak ve teşvik etmektir. Proje yarışmasına katılan öğrenciler projelerini anlatırken heyecanlarını gözlerinden okuyoruz. Hepsine başarılar diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar projeleri gezerek, öğrencilerden projeleri hakkında çeşitli bilgiler aldı.

Ödül töreninin 7 Mart 2024 Perşembe günü Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşeceği yarışmada yarışmacılar, projelerini 4-7 Mart tarihleri arasında jüri üyelerine sunacaklar.

FÜ'de 55. TÜBİTAK bölge sergisi ve ödül töreni yapıldı
FÜ'de 55. TÜBİTAK bölge sergisi ve ödül töreni yapıldı

Bakmadan Geçme