Elazığ Valiliğinden Enes Kara'nın Vefatı İle İlgili Açıklama Yapıldı

Elazığ'da intihar ederek yaşamına son veren Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Enes Kara'nın vefatı ile ilgili Elazığ Valiliğinden yazılı açıklama yapıldı.

“ENES KARA’NIN VEFATINDA SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR”

Elazığ Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Fırat Üniversitesi öğrencisi Enes Kara'nın vefatı hepimizi derinden üzmüştür. Konu hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çok yönlü olarak devam etmektedir. Öte yandan son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan haberler üzerine açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur.

“15 GÜNLÜK ETKİNLİK KISITLAMASI COVİD-19 TEDBİRLERİ KAPSAMINDA”

1-Valiligimiz tarafından Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında ilgili kanunlara dayanarak, 08.02.2021 tarihinden itibaren 15 gün süreyle, kararda belirtilen istisnalar hariç olmak üzere, açık hava toplantısı, yürüyüş, miting ve benzeri etkinlikler için kısıtlama tedbirleri uygulanması kararlaştırılmıştır. Tedbir kararları Covid-19 salgını kapsamında düzenli olarak alınmakta olup, bahse konu intihar olayı ile bir ilgisi bulunmamaktadır.

“CİNAYET ŞÜPHELİSİNİN YARGILAMA SÜRECİ DEVAM EDİYOR”

2- İlimiz Karşıyaka Mahallesinde 2020 yılı yaz aylarında meydana geldiği iddia edilen cinsel istismar olayı hakkında 23.11.2021 tarihinde yapılan ihbar üzerine; Cumhuriyet Savcısı tarafından şüphelinin tespit edilerek gözaltına alınması talimatı verilmiştir. Kolluk birimlerimiz tarafından yapılan araştırma sonucu, şüpheli M. K. 31.12.2021 günü yakalanmış ve çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanmıştır. Şüpheli M.K hakkında Elazığ 1.Ağır Ceza mahkemesinde yargılama devam etmektedir” denildi.

Haber

Bakmadan Geçme