Elazığ TSO GES Sorununu Mahkemeye Taşıdı

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)'nın 11 Ağustos 2022 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 'Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' değişikliğini Oda olarak mahkemeye taşıdıklarını açıkladı.

Arslan, Elazığ TSO’nun bağlı bulunduğu kanun ve ilgili yönetmelikler gereğince üyelerinin her türlü sorun ve mağduriyetini önleyecek girişimleri etik kuralları ve kurumsal duruşla yerine getirdiklerini söyledi.

TEK ÖNCELİĞİMİZ ÜYELERİMİZİN MAĞDURİYETİNİN ÖNLENMESİDİR…

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, konuya ilişkin değerlendirmesinde, “Bilindiği üzere 11 Ağustos 2022 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan “Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” GES yatırımı yapan üyelerimizin mağduriyetini yol açtı. İlgili Meslek Komite Üyelerimiz ve STK’larımızla yaptığımız değerlendirmeler neticesinde EPDK ve TOBB üzerinden resmi girişimlerde bulunduk. Ardından konuyu EPDK Daire Başkanları ve TBMM Enerji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız ile görüşerek sorunun çözümü için öncelikli olarak diplomasiyi tercih ettik. 2018 yılından beri Üyelerimizin karşılaştığı her bir sorun için öncelikli olarak kurumsal teamüller, etik kuralları ve nezaket içerisinde diplomasiyi öne çıkararak süreçleri yönetmeye özen gösteriyoruz. Konunun önemine binaen 15 Ağustos 2022 tarihinde tüm süreçleri kamuoyu ile paylaştık ve sürecin takipçisi olarak atılması gereken adımları da atmaya devam edeceğimizi ifade ettik. Bugün gelmiş olduğumuz noktada, sektörü çok ciddi yatırım yapmış ve geleceğini bağlamış olan üyelerimizin mağduriyetinin önlenmesi ve yaşanan tedirginliklerin bir an önce ortadan kalkması için Odamız bağlı bulunduğu ilgili yasa ve yönetmeliklerle belirlenmiş olan görev tanımları içerisinde konuyu adli makamlara taşımıştır.

İş dünyamızın çatı kuruluşu olan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak konunun takipçisi olmayı sürdürecek ve hiçbir üyemizin mağduriyetine seyirci kalmadan hukuk çerçevesi içerisinde bugüne kadar olduğu gibi bu hususta da gerekli tüm adımları atmaya devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

Bakmadan Geçme