Elazığ TSO Başkanı Alan, Tespih Ustası Kiraz'ı Ziyaret Etti

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, nadide taşları kullanarak kendinize özgü el işçiliğiyle tespihçilik sanatına farklı bir bakış açısı getirip dünyanın en iyi beş ustası arasında yer alan tespih ustası Osman Kiraz'ı atölyesinde ziyaret etti.

Elazığ’daki atölyesinde değişik değerli taşları kullanarak kendine has sanatkârlığıyla ürettiği tespihleri gelen talep ve siparişler üzerine yurt içi ve yurt dışındaki önemli isimlere ve seçkin koleksiyonculara gönderen Osman Kiraz’ın bu sanatıyla ilimizin tanıtımına önemli katkı sunduğunu ifade eden Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan şunları söyledi:

“Odamızın çok kıymetli üyesi Osman kiraz kardeşimizi ziyaret ettik. Kendisi önemli ve saygın bir tespih ustası olarak Türkiye’de kabul görmüş. Bu kabul görmesi Türkiye sınırlarını aşmış. Suudi Arabistan, Dubai, Katar ve birçok ülkeye gönderdiği ürünlerle çok ciddi bir şekilde ilimizin tanıtımına katkılarından dolayı plaket takdim ettik.” 

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’ın kendi sanatı ve ürettikleri ile yakından ilgilenmesinden dolayı memnuniyetini dile getiren tespih ustası Osman Kiraz, Başkan İdris Alan’ın kendisine verdiği plaket ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Elazığ TSO Başkanı Alan, Tespih Ustası Kiraz'ı Ziyaret Etti
Elazığ TSO Başkanı Alan, Tespih Ustası Kiraz'ı Ziyaret Etti

Bakmadan Geçme