Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Alan, Ülke Kalkınmasında Basının Önemli Bir Rolü Var

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Kamuoyunun haber alma hakkının karşılanması ve doğru bilgilendirilmesi adına medyanın demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olarak öne çıktığını ifade eden Başkan Alan, mesajında şu görüşlere yer verdi.

 “Gelişen teknolojiyle birlikte hayatımıza giren yeni medya mecralarının gazetecilik adına sunduğu imkânların da meslek ilkeleri ve basın ahlakından taviz vermeden kullanılması gerekmektedir.

Hakkaniyet sahibi basınımızın ve gazetecilerimizin; ülkemiz ve ilimizde barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesi yanında ekonomik alanda büyümesindeki payları oldukça fazladır.  Medyanın,  milletimizin hassasiyetlerini gözeterek, doğru bilgilendirme görevini yerine getirip demokrasimize katkıda bulunduklarını görmek bizleri memnun etmektedir.

100 yıla yakın bir geçmişe sahip olan Elazığ medyası, köklü basın tarihiyle başta Ahmet Kabaklı olmak üzere çok sayıda saygın gazeteci ve yazarı basın camiasına kazandırmış bir şehirdir.

Elazığ medyası, geçmişten aldığı güç ve referansla bugün de güçlü ve etkin bir şekilde çalışmalarını yürütmekte, ilimizin her alanda kalkınma ve gelişmesine katkı sunmaktadır.

Bu düşüncelerle,  görev başında vefat eden gazetecilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Sağlık ve mutluluk dileklerimle tüm basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, başarılar diliyorum.”

Bakmadan Geçme