- Haberler
- Gündem
- Elazığ'da Şeker Pancarı Üreticisine Müjde: Taban Fiyat 3.100 TL Oldu, Günlük Alım 3.700 Tona Çıkarıldı
Elazığ'da Şeker Pancarı Üreticisine Müjde: Taban Fiyat 3.100 TL Oldu, Günlük Alım 3.700 Tona Çıkarıldı
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan karar kapsamında, şeker pancarı alım fiyatı ton başına 3.100 TL olarak belirlendi.
Fiyat belirlenirken girdi maliyetleri, üretim dengeleri ve piyasa koşulları dikkate alınarak üreticiyi koruyan adil bir tablo oluşturuldu.
Polar Oranına Göre Ek Ödeme Yapılacak
Bakanlık açıklamasına göre, kendi şeker pancarı kotasını tamamlayan üreticilere 16 poların üzerindeki her bir polar için 185 TL ilave prim ödenecek.
Bu uygulamayla üreticiler, daha yüksek şeker oranına sahip pancar üretimi yaparak gelirlerini artırabilecek.
Yüksek polar derecesine ulaşan üreticiler için fiyatlar 3.700 TL ile 3.800 TL seviyelerine kadar çıkabilecek. Böylece şeker pancarı üreticileri, hem verim hem gelir açısından kazançlarını yükseltebilecek.
Elazığ Şeker Fabrikasında Günlük Alım 3.700 Tona Yükseltildi
Yapılan değerlendirmeler sonucunda, Elazığ Şeker Fabrikası’nda günlük alım miktarı 3.700 tona çıkarıldı.
Bu karar sayesinde:
Üretici üzerindeki kota baskısı azaldı,
Bölgedeki üretim kapasitesi genişletildi,
Teslim süreci daha düzenli hale getirildi.
Yeni düzenleme, Elazığlı çiftçiler tarafından büyük memnuniyetle karşılandı. Üreticiler, alınan kararın hem verim hem de kalite dengesine olumlu katkı sağladığını ifade etti.
Devlet Üreticinin Yanında
Devlet, yalnızca fiyat politikasıyla değil; mazot, gübre, sulama ve enerji destekleriyle de üreticinin yanında yer alıyor.
Türkşeker ve ilgili kurumlar aracılığıyla yürütülen üretim planlamaları, çiftçilerin talepleri ve bölgesel ihtiyaçlardoğrultusunda şekillendiriliyor.
“Üreticimizin Emeğini Koruyacak, Kalkınmayı Destekleyecek Bir Adım”
Açıklamada, alınan kararların hem çiftçinin emeğini koruyan hem de bölgesel tarımsal kalkınmayı destekleyen bir adım olduğu vurgulandı:
“Elazığlı çiftçilerimiz, bu dönem de ürünlerinden hak ettiği kazancı elde edecek, ülkemiz tarımının gücüne güç katacaktır. AK Parti milletvekili olarak dün olduğu gibi bugün de üreticilerimizin mutluluğu için gayretli çalışmalarımıza devam edeceğiz.”
Bakmadan Geçme