Elazığ'da Diş Hastanesinin Şehir Hastanesine Bağlanmasına Tepki

Elazığ'da, yeni hizmete giren Fethi Sekin Şehir Hastanesi'ne, Ağız ve Diş Sağlığı hastanesinin bir birim olarak bağlanmasına tepki gösterildi.

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Ağız ve Diş sağlığı önünde bir araya gelen Sağlık-Sen Elazığ şube üyeleri basın açıklaması yaptı. Sağlık-Sen Elazığ Şubesi Başkanı Mehmet Karataş, alınacak yanlış bir karara Ağız diş sağlığı hastanesinde özverili, canla başla görev yapan 200 sağlık çalışanının maddi ve manevi yönden mağdur edeceği gibi ilimizin prestiji açısından da hoş olmayacağı kanaatinde olduklarını söyledi. 

Bakanlık tarafından tescillenen ve hastane statüsünde olan ağız diş sağlığı hastanesinin lav edilerek şehir hastanesi bünyesinde sıradan poliklinik hizmetleri vermesi kabul edilemez bir durum olduğunu belirten Sağlık-Sen Elazığ Şube Başkanı Mehmet Karataş, “Sağlık müdürlüğümüzün müracaatları sonrası ağız diş sağlığı olarak tescillendi. Kabul edilir bir durum değildir. Kaliteli sağlık hizmetleri ile ilimiz için bir değer, bölgede de marka haline gelen, çok nitelikli diş tedavilerinin yapıldığı bu hastanemizin lav edilerek şehir hastanesi bünyesine dahil edilmesi ilimize yapılacak büyük haksızlık olur. Başta milletvekillerimiz olmaz üzere tüm yöneticilerin konuya hassasiyet gösterip, duyarlı olmalarının bekliyoruz“ dedi 

"Muhatap bulamıyoruz" 

Hiçbir haber verilmeksizin 5 aydır sormalarına rağmen herhangi bir birleşmenin olmayacağı bilgisini aldıklarını söyleyen Diş Hekimi Esma Demir ise, “Ağız diş sağlığı merkezinin kapatılmayacağı yönünde bilgilendirilmemize rağmen maalesef bu duruma gelmiş bulunmaktayız. Diş hekimliği tamamen girişimsel işlemden oluşan, fiziksel ve mental yorgunluğun hat safhada olduğu zanaatkarlığı da içeren bir meslektir. Kesinlikle bizim mesleğimizi bilemeyen, malzemelerimizi tanımayan yaptığımız tedavileri, tedavilerin etkilerini ve komplikasyonlarını bilmeyen bir tıp hekimi tarafından yönetilmemiz mümkün değildir ve kabul edilemez. Gelişmiş diğer şehirlerin ağız ve diş sağlığı merkezi açılırken, var olanların sayısı da arttırılırken, ilçelerde bile ağız ve diş sağlığı merkezleri açılırken Elazığ gibi büyükşehir hayali kuran bir şehirde neden çok karlı olan, hiçbir şikayet almayan merkeziyken kapatılıyor. Bu siyasi bir sebeple mi yoksa halka daha iyi hizmet verilebileceği düşüncesiyle mi yapılıyor . Biz bu soruların cevabını arıyoruz ama muhatap bulamıyoruz“ şeklinde konuştu. 

"Halkımıza daha iyi hizmet veremiyoruz" 

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin, Şehir Hastanesi ile poliklinik tarzında birleştikten sonra burada çalışanların pozitif olarak motivasyonu artmadığını dile getiren Diş Tabibi Serdar Karataş'ta, “Belki binalarımız yeni olabilir. Eskisine nazaran standartlarımız iyi olabilir. Ancak burada hizmeti veren bizleriz. Mutlu değiliz ve bundan dolayı halkımıza daha iyi hizmet veremiyoruz. Bugün açıklama yapmamızın asıl nedeni, halkımızın da bu sıkıntıları bilmesi, sorunların sadece yeni bina veya yeni golf arabaları ile çözülmediğini bilmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Bizim yaşadığımız haksızlığı görmelerini istiyoruz. Bölgemizde verdiğimiz sağlık hizmeti ADSM olarak Türkiye Standartlarının çok üzerindedir. Özellikle konu ile muhatap olan sağlık bakanlığının bu konuya el atmasını istiyoruz. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz“ ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme