Elazığ'a Fuar Merkezi Müjdesi

Elazığ'ın yıllardır hayalini kurduğu Kalıcı Fuar Alanı ile ilgili haber geldi.

Elazığ Ekonomi Platformu Dönem Başkanı Süleyman Kamaç,Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin Geleneksel 3.Üzüm ve Bağ Bozumu Etkinlikleri kapsamında geldiği İlimizde Akgün Hotelde, İlimizdeki Bakanlığa bağlı kurum, STK Yöneticileri ile sektör ileri gelenleri ile Elazığ Tarım ve Orman Sektörü ile Buluşma toplantısında katılarak sektörde yaşanan sıkıntıları ve çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantıda Elazığ’ın yıllardır hayalini kurduğu Kalıcı Fuar Alanı ile ilgili beklediğimiz müjdeli haberi verdi.

Elazığ’ın geleceği için kıymetli bir toplantının yapıldığını vurgulayan Elazığ Ekonomi Platformu dönem Başkanı Süleyman Kamaç, yapılan toplantıda söz alan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sayın Asilhan Arslan mevcut fidanlık alanının kalıcı fuar alanı olarak yer tahsisinin Elazığ Belediyesine yapılmasını Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli’den talep etti ve Sayın Bakanımızda Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan’a hitaben Fuar Alanın Elazığ Belediyesine Tahsis edileceğinin müjdesini verdi. Elazığ Ekonomi Platformu olarak bu haber bizleri mutlu etmiştir. İlimize hayırlı uğurlu olsun.

Bundan sonraki süreç içinde Belediyemizin hızlı davranıp ilimize hızlı bir şekli ile fuar alanının kazandırılmasına yönelik çalışmalar bekliyoruz. Yatırım için gerekli kaynak kalkınma  bakanlığı tarafından tahsis edilmiş olup bundan sonraki süreçte Hızlı bir şekli ile ilimize kazandırılıp son bahardaki fuarlara yetiştirilmesi adına takipçisi olacağız dedi.

Ümit ediyoruz ki bu yapılacak fuar ve kongre merkezi Elazığ’da üretilen ürünlerimizin yurtdışında pazarlanmasına ve sanayimizin gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır. Elazığ ulaşılabilirliği bakımından en iyi illerden biri olması fuar organizasyonunun en iyi yapılacağı müstesna illerden bir tanesi diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Kamaç,Fuar Alanı konusunda göreve geldiği ilk günden itibaren Kalıcı Fuar alanın takipçisi olan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sayın Asilhan Arslan’a, Sayın Valimize, Sayın Milletvekillerinize, Sayın Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese Elazığ Ekonomi Platformu adına teşekkür ederiz.

Bakmadan Geçme