Bor Madeni ve Kullanım Alanları Konusu Uşak'ta Ele Alındı

MÜSİAD 99. Genel İdare Kurulu Toplantısı (GİK) , MÜSİAD Uşak Şubesi ev sahipliğinde Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde yapıldı.

Uşak şubesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 99. GİK Toplantısına MÜSİAD Elazığ Şubesi’nden Şube Başkanı Hasan Uzun, Başkan Yardımcısı, Mehmet Özeren ile Üyeler Mustafa Demirpolat ve Ahmet Ufuk Adalı katıldı.

Bor madeni ve kullanım alanları temalı 99. Genel İdare Kurulu Toplantısına  Vali  Salim Demir’in yanı sıra , MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Milletvekili Mehmet Altay, Belediye  Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ekrem Savaş, BOREN Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü Başkanı Doç.Dr. Abdülkerim Yörükoğlu, ETİ Maden İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serkan Keleşer, Uşak Şube Başkanı Nuri Arslan,  MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri  ile MÜSİAD üyesi iş adamları katıldı. 

Programla ilgili değerlendirmelerde bulunan MÜSİAD Elazığ Başkanı Hasan Uzun, MÜSİAD olarak belirli aralıklarla yapmış olduğumuz Genel İdare Kurulu Toplantılarında daha önceden belirlenen konuları ele alarak ülkemizin gelişimine daha fazla nasıl katkı sağlarız bilinci ile hareket ederek, Bor gibi madenlerimizi katma değeri yüksek ürünler haline getirerek nasıl pazarlarız diye fikir alışverişinde bulunduk.

Uzun, Dünyadaki kaynaklar hızla tükenirken ve alternatif kaynaklara ilgi artıyorken Türkiye, önemli bir ham madde olan bor madeninden, değerini teslim edecek şekilde istifade edilmelidir. “Borun Türkiye ekonomisine 854 milyon dolarlık bir ihracat getirisi var”  “Bor Madeni Ülkemizin ve Dünya’nın gelecekte ki önemli madenlerinden biri olacaktır. Bizim Ülkemizde ise Dünya rezervinin %73 gibi büyük bir kısmına sahibiz. Sadece sanayide 250’den fazla alanlarda kullanılmaktadır. Bunun yanında Tekstil, İnşaat, Otomotiv, Uzay Sanayisi, Ev Aletleri, Dekorasyon ürünleri, Askeri Sanayi, denizcilik gibi birçok alanlarda da kullanılmaktadır. Kısacası Bor Madeninin üzerine daha fazla yoğunlaşılması ve AR-GE’sine çok daha önem verilmesi gerekmektedir. İnşallah gerçekleştirmiş olduğumuz bu toplantı ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olur.” dedi.

Bakmadan Geçme