Bilge Kral Aliya Elazığ'da Anılacak

Dünya tarihine kahramanlıklarıyla damga vurmuş özel karakterleri, nesiller boyu yaşatmayı misyon edinmiş Elazığ Belediyesi, 'Bilge Kral''ı anacak.

Dünya tarihine kahramanlıklarıyla damga vurmuş özel karakterleri, nesiller boyu yaşatmayı misyon edinmiş Elazığ Belediyesi, ‘Bilge Kral’ olarak tanınan Boşnak devlet adamı ve bağımsız Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'in, siyasi hayatı boyunca Müslümanlar için verdiği adalet mücadelesini konu alan bir panel düzenleyecek.

Panel, 17 Ekim Çarşamba günü saat 19.00 da Elazığ Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. ‘Uluslararası Alija İzzetbegoviç Paneli’nin moderatörlüğünü Mustafa Doğan yapacak.

Programda Bosna milli marşının yazarı ve aynı zamanda Aliya İzzetbegoviç'in en yakın dava arkadaşı Prof. Dr Cemalettin Latiç ile “Bosna Hersek Seyahat Rehberi, Türkiye’den Dünyaya Bakış, Bosna Hersek’in Dünü, Bugünü ve Yarını” gibi eserleri kaleme alan bürokrat, eski milletvekili ve yazar Dr. Hüseyin Kansu da konuşmacı olarak katılacak.

BAŞKAN YANILMAZ’DAN DAVET

Konuyla ilgili açıklama yapan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, yıllarca sırp saldırıları karşısında yalnız bırakılan Bosna-Hersek’in, bağımsız ve egemen bir devlet olması için ömrünü adayan Aliya İzzetbegoviç’in, liderlik vasfı ve felsefi kişiliği ile Türk dünyasında hayranlık duyulan bir lider olmasının bütün boyutlarıyla aktarılacağı ‘Uluslararası Alija İzzetbegoviç Paneli’ne, tüm hemşehrilerimizi beklediklerini kaydetti.

Bakmadan Geçme