Başkent'ten Prof. Dr. Bilal Çoban'a Bağımsızlık Desteği

Ankara Elazığlılar Derneğini ziyaret edip, bölgede yaşayan Elazığlılar ile bir araya gelen Elazığ Bağımsız Milletvekili Adayı Bilal Çoban, Ankara Elazığlılar Derneği ile bir araya geldi.

Bir dizi ziyaretler yapan Elazığ Bağımsız Milletvekili Adayı Prof. Dr. Bilal ÇOBAN: “15 yıllık süregelen siyaset serüvenimizde hemşehrilerimizin desteğine mahzar olduk. Gece uyumadık, gündüz oturmadık, hep yarın seçim varmış gibi çalıştık. Elazığ’ın sorunlarına hâkimiz. Çözümlerine hâkimiz. Çözümünü ortaya koyamadığımız hiçbir problemi gündem olalım diye konuşmadık. Siz hemşerilerimin Ankara’dan gördüğü her problemi, yerelde ruhumuzda hissettik, çözüme kavuşturmak için çalıştık.

Elazığ Bağımsız Adayı Prof. Dr. Bilal ÇOBAN, Kurtuluş Planı Projesi’nden Eğitim Şehri Elazığ’ı örnek verdi:

İyi bir vatandaş, ancak iyi bir eğitim sayesinde yetiştirilebilir. Eğitimde geri kalan toplumlar, gelişmez ve ilerleyemezler. Ailede başlayan eğitim, okullarda devam eder ve insan hayatının her dönemini kapsar. Tüm akademik çalışmalar bir tarafa, yalnızca eğitim seviyemizi masaya yatıralım. Eğitim seviyesinde burada gördüğümüz hemşerilerimiz gibi lider pozisyonda iken, şimdi Türkiye ortalamasında 78. Sırada oluşumuz bize dert oldu. Eğitim kurultayı yapalım dedik. Çağıralım velileri, çağıralım öğrencileri, yöneticileri, servisçileri, kantincileri, dershanecileri nedir bu durum diyelim. Veriler koyalım ortaya. Kısa, orta, uzun vadeli planlar çizelim dedik. Sistem bozuk ise bu bozuk sistemde Türkiye’de 1. Nasıl olunur bunu tartışalım istedik.

Elazığ’ımızın tüm ilçelerini göz önüne alıp 10 ana sektör belirleyerek bir kurtuluş planı yaptık. Tüm ilçelerimizin ve sektörlerimizin SWOT analizlerini çıkardık. İstedik ki bir Elazığlı bürokrat, Elazığ’a gelen bürokrat, şehir ile ilgili derdi tasası olan herkese bir el kitapçığı olsun. Palu deyince alsın eline karıştırsın sayfaları. Sivrice’de ne eksik onu görsün, Baskil’in potansiyelleri neden kullanılamıyor; fikir sahibi olsun çözümleri görsün, ek çözümler üretsin.

Ama birileri çıkıyor, benim param var, ben yakışıklıyım, güzelim, bakanlığın önünde yatarım diyor. Elazığ’ı bilmeden, Elazığ’ın sorunlarını görmeden bakanlığın önünde yatmanın mantığı ne. Hangi dosya ile gideceksiniz, hangi problemi çözeceksiniz, ne konuşacaksınız ki bir bürokratın kapısını çalasınız. Elazığ’ımızın artık kaybedecek vakti yoktur. Projesi olmayan, kendini tanıtma eğiliminde bulunan, yıllardır kara bulut gibi şehrin üzerine çökmüş olan kim varsa, bu dönem sallanmak zorundadır. Sağcısı solcusu demeden, Alevi’si, Sünni’si ayırmadan tüm hemşerilerimizin dertlerine ortağız. Çözüm de anahtar da bizdedir.

Bağımsız Aday Prof. Dr. Bilal ÇOBAN;

Siz dernek yöneticilerimizden ricamdır, memleketimize sahip çıkasınız. Yaklaşan Ramazan bayramında Elazığ’a gelerek, Elazığ çocuğuna ve memleketimize ve bana sahip çıkasınız. Allah birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın inşallah.

Bakmadan Geçme