Başkan Yasin Kavaklı, Sanayileşme Planında Hata Yapılıyor

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı yapılacak olan yeni küçük sanayi sitesiyle alakalı olarak yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Başkan Kavaklı açıklamasında şunları kaydetti.''Şehrin mahallelerinin bir birini dengeleyecek şekilde büyümesi, ekonominin halk arasından eşit ve adil dağılımı sağlar. Sanayileşme çalışmalarının bu dengeye katkısı çok büyüktür.

Toplumun tamamını ilgilendiren sanayi siteleri gelişi güzel olmamalıdır. Halkın sanayiye ulaşımı ve esnafın işletme maliyet girdileri mutlaka hesaplanmalıdır. Bu kapsamda sanayi bölgeleri hava, kara ve demiryolları ulaşımına elverişli şekilde planlanmalıdır. Ayrıca var olan Organize Sanayisini ve Küçük Sanayi Sitesini tamamlamalı, rekabet ortamı oluşturmalıdır.

Sanayi Sitemizin Sanayi Mahallesi içerisinden çıkartılması elzemdir. Ancak Yeni Küçük Sanayi Sitesinin yer belirlemesi yukarıda vurguladığımız dengeler düşünülmeden yapılmış, anlamsız ve mantıklı hiçbir izahı olamayan bölgede yapılması kararlaştırılmıştır. Yetkili organların şehrin dengeli büyümesini öncelemediği ve halk arasında rantçı bir sisteme kurban edildiği izlenimini uyandırmıştır. ''dedi.

Bakmadan Geçme