Başkan Küçük, 2024 Emeklileri Açlığa Mahkûm Etme Yılı

Bağımsız Emekliler Sendikası Başkanı İhsan Küçük, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan emekli maaş zam oranları ve 2024 yılının emekliler yılı ilan edilmesiyle emeklilerin umutlarını tükettiğini ifade etti.

Uzun süreden beri bekledikleri maaş artışlarında büyük bir hayal kırıklığı yaşadıklarını ve beklentilerinin boşa çıktığını dile getiren Türkiye Emekliler Sendikası Elazığ Şube Başkanı İhsan Küçük şunları söyledi.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına yüzde 5 ek zam yapıldığı ve en düşük emekli maaşının 10 bin TL’ye yükseltildiği açıklaması, emeklilere ciddi bir hayal kırıklığı yaşatmıştır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024 yılını “Emekliler Yılı” olarak ilan etmiş ancak bu ilan aynı zamanda emeklileri 2024 yılında açlığa mahkûm etmenin de ilanı olmuştur.   Emekliler için açıklanan ilave zam da en düşük emekli maaşının 10 bin TL’ye  yükseltilmesi de yetersizdir ve beklentilerimizin çok uzağındadır. . Emekliler buna mahkûm edilemez.  Bu enflasyon karşısında, bu hayat pahalılığında bu rakamlarla geçinebilmek asla mümkün değildir. 

En düşük emekli maaşı, asgari ücretin ancak yüzde 58’i kadardır. Böyle bir adaletsizlik ve böyle bir haksızlık olabilir mi? Bütün emekliler olarak bu durumu reddediyoruz ve bu duruma karşı demokratik direnme hakkımızı kullanacağız. Talebimiz çok açıktır. Talebimiz,  düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması diğer emekli maaşlarının da bu oranda düzenlenmesidir.”

Bakmadan Geçme