Başkan İdris Alan, Elazığ Medyası Duyarlı Bir Duruş Sergiliyor

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, ilimizdeki medya kuruluşlarının İmtiyaz Sahipleri, Genel Yayın Yönetmenleri, Haber Ajansları yetkilileriyle iftarda bir araya geldi.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sedat Karataş, Başkan Vekili Gürkan Talo’nun da katıldığı iftar programına Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Serkan Gürtürk, Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca, Elazığ Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Mustafa Doğan,  Elazığ Medya- İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Derneği Başkanı Erhan Bahçeci,  medya kuruluşlarının İmtiyaz Sahipleri, Genel Yayın Yönetmenleri ile Medya Kuruluş temsilcileri katıldı.

KARATAŞ:“EKONOMİSİ GÜÇLÜ BİR ŞEHRİN MEDYASI DA GÜÇLÜ OLUR”

Şehirlerin kalkınması ve gelişmesi adına  Ticaret ve Sanayi Odası kadar ilimizdeki medya kuruluşlarının da gayret gösterdiğine dikkat çeken Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sedat Karataş, “Sizler de bu şehir ve şehrimiz insanları adına gayret ve özveriyle çalışıyorsunuz. Ekonomisi güçlü bir şehrin medyasının da güçlü olur. Medyanın bu güç ve etkisi, şehrin çıkarları ve menfaatlerine dönüşür. Böyle olunca da o şehrin çözülemeyecek problemi kalmaz. Ve o şehir her alanda ciddi bir atılım ve gelişme yaşar. Bu açıdan baktığımızda Elazığ medyamız oldukça güçlü ve etkili konumda. Şehrine ve şehrinin sorunlarına duyarlı bir medyamızın olmasından dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bu vesileyle iftar programına katılımlarınızdan dolayı tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN ALAN:“MEDYAMIZ ŞEHRİMİZİN GELİŞMESİ ADINA KAMU GÖREVİ YAPIYOR”

İlimiz medya kuruluşlarının Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası gibi şehrin her alanda gelişimine, kalkınmasına katkı sunma adına kamu görevi yaptığını dile getiren Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, konuşmasında şu görüşleri dile getirdi.

“Yüreğinizin Elazığ için attığını biliyor ve bunun şehir adına önemli hizmetlere dönüşen çok güzel örneklerini görüyorum. Zaman zaman yöneticilerimizle karşı karşıya gelme pahasına, hakkı tutup kaldırdığınıza şahit oluyoruz. Sizlerin bu gayreti,  gazetecilik mesleğinin gereği olmakla birlikte, Elazığ’a olan sevdanızın da bir yansımasıdır.

Sizler, doğru yapılanları takdir edip bunları yapanlara teşekkür etme erdemini göstermekle birlikte, yanlış gördüklerinizi de kırıp dökmeden, Elazığlıya yakışır naif bir üslupla dile getiriyorsunuz. Bununla da kalmıyor, sorunu dile getirmekle birlikte çözüm önerilerinizi de ifade ediyorsunuz. Ben, şehrine ve şehrin sorunlarına duyarlı olmanızdan dolayı her birinize kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. Ve inanıyorum ki sizlerin bu hassasiyetiyle bizlerin gayret ve özverisi birleşince, Elazığ’ı sahiplenir ve bölgesinde hızla kalkınan ve yükselen bir şehir haline getiririz.”

“İLİMİZ MEDYASININ ELAZIĞ TSO ÇALIŞMALARINA YAKIN İLGİSİNİN FARKINDAYIZ”

Elazığ medyasının Elazığ Ticaret Odasının çalışmaları ve faaliyetlerine gösterdiği yakın ilginin de farkında olduklarını ifade eden Başkan Alan, “Sizlerin, yapılanları görüp bunu haberlerinize en güzel bir şekilde yansıtmanız, bizleri daha büyük ve yeni hedeflere koşmaya sevk ediyor. Bu konudaki yaklaşımınızdan ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odamızın çalışmalarına gösterdiğiniz duyarlıktan dolayı da hassaten teşekkür ediyorum.” Dedi.

“İLİMİZİN SORUNLARINI HER PLATFORMDA DİLE GETİRİYORUZ”

Hem ilimizde hem de Ankara’da gerçekleştirdikleri görüşmelerle şehrimizin üretim, istihdam ve ihracatının artırılmasına yönelik çalışmalarının devam ettiğine dikkat çeken Başkan Alan, “Yatırımcılarımızın sorunlarını ve şehrimizin beklentilerini Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Cumhurbaşkanı Yardımcımız, Bakanlarımız ve diğer yetkililere iletiyor ve çözüm önerilerimizi sunuyoruz. Bu konularda sizlerin desteğinizi de yanımızda görmek bizlere ayrı bir mutluluk veriyor.” Dedi.

 “İLİMİZ MEDYASI MİLLİ VE MANEVİ KONULARDA DUYARLI VE DİK BİR DURUŞ SERGİLİYOR”

Elazığ’daki medya kuruluşlarının en önemli özelliklerinden birinin de milli ve manevi konulara olan hassasiyetleri olduğuna vurgu yapan Başkan Alan; “Ülkemizin birlik ve beraberliğini tehdit eden, milli ve manevi değerlerimize şaşı bakan hiçbir görüş, anlayış ve düşünce sizin sayfalarınızda ve ekranlarınızda yer almıyor. Geçmişten bugüne sadece ülkemizde değil, Türk ve İslam dünyasındaki kanayan yaralarına merhem olmak adına güzel yayınlar yaptınız. Geçmişte Bosna-Hersek, Karabağ ve Arakan’daki zulme karşı gelen ve bunu yayınlarıyla gösteren ilimiz medyası, bugün de Gazze’de yaşanan soykırıma yönelik tepkisini en güzel şekilde ortaya koyuyor. Bu vesileyle Gazzeli kardeşlerimizi çocuk-kadın demeden katleden ve buna devam eden İsrail’i lanetliyorum. İsrail’e destek olan ya da bu katliamlarına sessiz ve tepkisiz kalan İslam ülkelerini kınıyorum. Amerika ve batıdan himmet bekleyen ve onlardan ateşkes dilenen İslam dünyasının acziyetinin son bulmasını ve izzetli bir duruş sergilemesini diliyorum.” Dedi.

Başkan İdris Alan, Elazığ Medyası Duyarlı Bir Duruş Sergiliyor
Başkan İdris Alan, Elazığ Medyası Duyarlı Bir Duruş Sergiliyor
Başkan İdris Alan, Elazığ Medyası Duyarlı Bir Duruş Sergiliyor

Bakmadan Geçme