Başkan Asilhan Arslan'dan Vekillere Önemli Çağrı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, katıldığı TV canlı yayınında Elazığ Milletvekillerine çağrıda bulunarak Elazığ Girişim Grubu'na katılarak maden sahası için pay almaya davet etti.

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan dün akşam Kanal 23 Genel Yayın Yönetmeni Arif Çakmak Tarafından hazırlanan Ayrıntı programında Maden ilçesinde MTA tarafından tespit edilen ve Türkiye’nin bugüne kadarki en zengin bakır maden yatağı olarak açıklanan sahanın Elazığ iş dünyası tarafından işletilmesiyle ilgili süreçler hakkında çok önemli değerlendirmelerde bulundu.

GÖSTERİLEN İLGİ BEKLENTİNİN ÜZERİNDE

Başkan Arslan, sahanın Elazığ iş dünyası tarafından işletilmesiyle ilgili olarak Elazığ Girişim Grubunu oluşturduklarını ifade ederek, “Bilindiği gibi 4 Nisan 2022 tarihinde yapılacak olan açık ihaleye Elazığ Girişim Grubu olarak çok yönlü bir şekilde çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz. Bir yandan ihale şartnamesinin hem ülkemiz hem de Elazığ’ın menfaatleri doğrultusunda değiştirilmesi için lobi ve yasal süreçleri yönetirken bir yandan da Girişim Grubumuzu güçlendirmeye gayret ediyoruz. Bu doğrultuda Ankara ve İstanbul’da vakıf ve derneklerimizin organizasyonunda iş dünyamızla bir araya gelirken, diğer yandan çok sayıda ikili görüşmelerle Elazığlı iş insanlarımızla konuyu istişare ettik. Girişim Grubuna çok büyük bir ilgi söz konusu. Aynı duyarlılık ve sahiplenme Elazığ kamuoyunda da devam ediyor. Girişim Grubu ortak sayısı ve finans büyüklüğü olarak Elazığ tarihinde bir ilk olacak. İnanıyorum ki bu odaklanma ve sahanın Elazığ’a kazandırılması hususunda ortaya konulan bu gayretler hedefine ulaşacaktır” dedi.

VEKİLLERE ÇAĞRI 

Programda Elazığ Girişim Grubunda yer almak için Vekillerin bir talebinin olup olmadığı hususundaki soruyu da cevaplandıran Başkan Arslan, “Elbette Sayın Vekillerimizin tümü bu hususta çok önemli gayretler gösteriyorlar. Bir yandan ihale şartlarının değiştirilmesi için görüşmeler yapılırken diğer yandan da yasal süreçleri takip ediyorlar. Elbette biz Sayın Vekillerimizin Girişim Grubunda pay alarak işin bir parçası olmalarını da arzu ediyoruz. Bu oluşum sadece iş dünyasına açık değil. Elazığ’ın geleceği olan bu büyük projede iş dünyamızla birlikte, siyasilerimizin, bürokratlarımızın, sanatçılarımızın, sporcularımızın, akademisyenlerimizin ve toplumu oluşturan tüm katmanların yer almasından büyük bir mutluluk duyarız. Zaten Girişim Grubumuzun çıkış noktası da tam olarak tüm toplumun burada yer alarak oluşacak tüm katma değerin toplumun tüm kılcal damarlarına kadar yayılmasını arzu etmekteyiz” ifadelerinde bulundu.

Bakmadan Geçme