Bağımsız Milletvekili Adayı Prof.Dr.Bilal Çoban'dan Sert Açıklama

Elazığ Bağımsız milletvekili adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, bugün resmi gazetede yayınlanan depremden etkilenen yerlerde kamu personeline tazminat kararı ile ilgili sert açıklamalarda bulundu.

ELAZIĞ SAHİPSİZ DEĞİLDİR

Bağımsız aday Prof. Dr. Bilal ÇOBAN, ELAZIĞ ilinin MERKEZ, BASKİL, KARAKOÇAN, KOVANCILAR, MADEN ve PALU ilçelerinde sürekli görevle fiilen çalışmakta olan… diye devam eden karara tepkisini, diğer ilçelerimizin üvey evlat olarak görülmemesi gerektiğini ifade ederken açıklamalarına şöyle devam etti: 

‘’Bildiğimiz üzere 24 Ocak depreminin ismi, kamuoyunda Sivrice Depremi olarak ifade edilmişti. Birçok vatandaşımız mağdur olmuş, ilimiz ve bölgemiz depremden acı bir şekilde etkilenmiş, Allah rahmet eylesin canıyla ve yine malıyla insanımız doğal afete yakalanmıştı. Şehrimizin yaraları henüz daha sarılmamışken, Allah’tan tekrarını yaşatmamasını niyaz ettiğimiz 6 Şubat Maraş depremi, Tüm ülkemizi korkuya sevk etmiş, binlerce can kaybı ile yüreklerimize ateşi düşürmüştür. 
Bir kez daha depremde vefat eden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet diler, bizi koruyup kollamasını niyaz ederim. 

Bu süreçleri acılı bir şekilde geride bırakıp, öncelikle olağan üstü hal bölgesi ilan edilen ve şehrimizin de içerisinde bulunduğu 11 ilin ekonomisinden sosyolojisine, sanatından sporuna, yaralarının sarılması için devletimiz de milletimiz de yoğun mücadele içerisine girmiştir. 

Fakat geçtiğimiz günlerde cazibe merkezi iller kapsamına alınan yine bu 11 ilimizin içerisinde Elazığımız da vardı. Bu kapsamda 9 ilçemiz 6. Bölge teşviklerinden yararlanmıştı, Ağın ilçemiz kenara atılarak bu kapsam içerisine alınmamıştı. 

Bugün de görüyoruz ki, depremden etkilenen illerde çalışan kamu personeline tazminat ve çalışma ücreti ödenmesi kapsamına SİVRİCE ARICAK KEBAN AĞIN ilçelerimiz yine kapsam dışında kalmıştır. Zorlu mücadelelerle öncülüğünü ettiğim, olağan üstü hal illerinde 11. İl yaptırdığımız Elazığ, bütünüyle değerlendirilmemektedir. 

Bu haksızlıklar karşısında susan siyaset kurumu, şehrin menfaatlerini görmezden gelmektedir. Yine ben siz değerli basın mensupları aracılığıyla söz veriyorum ki, bugünden itibaren yine mücadele vererek, bizden başka 10 ilin aldığı tüm hakları, tarafımızca Elazığ için meclis kürsüsünden haykıracağım ve işin takipçisi olacağım. 

Elazığ sahipsiz değildir. Elazığ’ın insanı, bu şehrin gerçek sahipleridir. Mağdur oldukları kadar mücadeleci tavırlarıyla, vatandaşımızın yanında olacak, öncülük ederek kaybedilen haklarımızı geri kazanacağız.’’ dedi.

Bakmadan Geçme