Yiğit Bulut 53 Yaşında Yaşamını Yitirdi

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı kanser tedavisi gördüğü hastanede vefat etti.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı, Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi ve gazeteci‑yazar Yiğit Bulut (53) İstanbul Maslak'taki özel bir hastanede sürdürdüğü kanser tedavisi sırasında bu sabah hayatını kaybetti.

Süleyman Soylu duyurdu, Cumhurbaşkanı Erdoğan taziye yayımladı

Vefat haberini ilk paylaşan isim AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu oldu. Sosyal medya mesajında Bulut'un 'elim bir hastalık sonucu Hakk'ın rahmetine kavuştuğunu' belirterek başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda 'değerli mesai arkadaşım Yiğit Bey'e Allah'tan rahmet; ailesine ve sevenlerine sabır' temennisinde bulundu.

Hükûmetten ve siyasetten başsağlığı mesajları

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Çalışma‑Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan başta olmak üzere birçok isim taziye mesajları paylaştı.

Kısa biyografi

  • Doğum: 1972, Keşan/Edirne

  • Eğitim: Galatasaray Lisesi; Bilkent Üniversitesi Bankacılık ve Finans; Sorbonne (Y. Lisans)

  • Medya kariyeri: Kanal 6, CNN Türk, Habertürk, Star, 24 TV'de program yapımcılığı ve genel yayın yönetmenliği; Radikal, Vatan, Referans ve Star gazetelerinde köşe yazarlığı

  • Kamu görevi: 2013'te Başbakanlık, 2014'te Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı; Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi

  • Dil: İngilizce, Fransızca

Cenaze programı

Ailenin ve Cumhurbaşkanlığının organizasyonuna ilişkin bilgiler netleştiğinde kamuoyuyla paylaşılacak.

Elazığ Haber 23

Bakmadan Geçme