Şehit Fethi Sekin Yurdu'ndan Bayrağa Sahip Çıkan Tek Yürek Duruş
Aziz milletimizin birlik ve beraberliğini hedef alan her türlü girişime karşı Elazığ'dan güçlü bir mesaj yükseldi.
Nusaybin–Kamışlı sınır hattında Türk bayrağına yönelik gerçekleştirilen saldırının ardından, Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Şehit Fethi Sekin Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrenciler anlamlı bir etkinliğe imza attı.
Meşalelerle Aydınlanan Bahçede Dev Bayrak Açıldı
21 Ocak Çarşamba günü saat 20.00'de Şehit Fethi Sekin Öğrenci Yurdu bahçesinde düzenlenen programda yüzlerce öğrenci tek yürek oldu. Ellerinde meşalelerle bir araya gelen gençler, açtıkları dev Türk bayrağıyla 'Bu bayrak yere düşmez' mesajını verdi.
İstiklal Marşı Coşkuyla Okundu, Şehitler Anıldı
Program kapsamında aziz şehitlerimiz ve vatan uğruna mücadele eden kahramanlarımız için İstiklal Marşı hep birlikte büyük bir gururla okundu. Meşalelerle oluşturulan görüntüler ve bayrağın altında kenetlenen öğrenciler, duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.
Etkinlikte öğrenciler, bayrağa uzanan ellere karşı sessiz ama kararlı bir duruş sergileyerek milli ve manevi değerlere sahip çıkma iradesini ortaya koydu. Programda şehitler rahmet, minnet ve saygıyla anıldı.
'Birlik ve Beraberliğimiz En Büyük Gücümüzdür'
Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmede, öğrencilerin sergilediği milli duruşun son derece kıymetli olduğu vurgulandı. Açıklamada, bayrağa yönelik saldırının en güçlü şekilde kınandığı belirtilerek, başta Şehit Fethi Sekin olmak üzere vatan uğruna can veren tüm şehitler rahmet ve minnetle anıldı.
Gerçekleştirilen bu anlamlı organizasyon, Elazığ'daki gençliğin milli refleksini ve toplumsal duyarlılığını yansıtan örnek bir duruş olarak değerlendirildi.