New York Türkevi'nde Elazığ'ın 8 Köşe Şapkası İlgi Odağı Oldu
Emine Erdoğan'ın himayesinde düzenlenen sergide Elazığ kültürü tanıtıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen 'Anadoludakiler' New York Türkevi Sergisi, Birleşmiş Milletler 80. Genel Kurulu kapsamında dünya liderlerinin eşlerini ağırladı.
Sergide Anadolu'nun dört bir yanından el sanatları, yöresel ürünler ve kültürel değerler tanıtılırken, Elazığ'ın simgelerinden 8 köşe şapkası (Galkkoş) büyük ilgi gördü.
Slovenya Cumhurbaşkanı'nın eşi 8 köşe şapka denedi
Sergiye katılan devlet başkanları eşleri arasında yer alan Slovenya Cumhurbaşkanı'nın eşi Ales Musar, Elazığ'ın 8 köşe şapkasını beğenerek deneyip fotoğraf çektirdi.
Bu özel an, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır tarafından sosyal medya hesabından paylaşılırken, paylaşım kısa sürede gündem oldu.
Elazığ'ın kültürel mirası dünyaya tanıtılıyor
Anadolu kültürünün tanıtıldığı sergide, Elazığ'ın 8 köşe şapkası estetik tasarımı ve köklü tarihî kimliğiyle ön plana çıktı. Ziyaretçiler, şapkanın geleneksel anlamını öğrenirken, Elazığ kültürünün uluslararası platformda tanıtılmasına da tanıklık etti.
Elazığlı vatandaşlar için büyük bir gurur kaynağı olan bu tanıtım, şehrin kültürel mirasının dünyaya açılmasına önemli katkı sundu.