Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi: 'Unutmadık, unutturmayacağız'

Başbağlar Katliamı'nın 31. Yılında Şehitler Rahmetle Anıldı.

5 Temmuz 1993'te Erzincan'ın Başbağlar köyünde yaşanan ve hafızalara acı bir iz bırakan katliamın 31. yılında, şehitler bir kez daha rahmet ve minnetle anıldı. PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda, 33 sivil vatandaş hunharca katledilmiş, köy ateşe verilerek adeta yok edilmek istenmişti.

Katliamın yıl dönümünde açıklamalarda bulunan Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, bu vahşetin milletin birlik ve kardeşliğini hedef alan karanlık bir planın ürünü olduğunu vurguladı.

'Bu Katliam Toplumsal Huzura Yönelik Bir Saldırıdır'

Bahşi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'Başbağlar Katliamı, sadece canlara kıyılmış bir saldırı değil; aynı zamanda toplumsal birlikteliğimize, bir arada yaşama irademize ve ortak değerlerimize karşı da yapılmış hain bir girişimdir. Bu vahşet, taşeron terör örgütleri eliyle milletimizin huzuruna kasteden karanlık odakların oyunudur.'

'Kardeşliğimize Uzanan Elleri Karşılıksız Bırakmayacağız'

İbrahim Bahşi, Memur-Sen olarak katliamda hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle andıklarını ve bu insanlık dışı saldırıyı bir kez daha şiddetle lanetlediklerini belirtti.

'Unutmadık, unutturmayacağız. Kardeşliğimize uzanan her türlü düşmanlığı dün olduğu gibi bugün de karşılıksız bırakmayacağız' ifadelerini kullandı.

Elazığ Haber 23

Bakmadan Geçme