Harput Köftesi Van'daki 3. Gurme ve Gastronomi Fuarı'na Damga Vurdu
Van'da düzenlenen 3. Gurme ve Gastronomi Fuarı'nda, Elazığ'ın simgesi Harput köftesi, katılımcıların gözdesi oldu.
Van TSO Başkanı Necdet Takva ve eşi Filiz Takva'nın elleriyle şekillendirdiği köfte, Türkiye, Irak ve İran'dan gelen toplam 23 şefin katkısıyla hazırlandı ve ziyaretçilerden tam not aldı.
Van'ın Yöresel Malzemeleriyle Yeni Bir Yorum
Fuar kapsamında Mezopotamya Gastronomi Kültür Turizm ve Sanat Derneği Başkanı Ali Geyik, AGAFED Başkanı Ahmet Karaman ve Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Harun Seyran'ın girişimiyle hazırlanan Harput köftesi, bu kez Van'ın eti, salçası, tereyağı, reyhanı, yumurtası ve bulguruyla yoğruldu. Katılımcılar, ortaya çıkan yeni lezzeti tatmak için uzun kuyruklar oluşturdu.
Takva: 'Harput Köftesi Olağanüstü İlgi Gördü'
Van TSO Başkanı Necdet Takva, Ayışığı Gazetesi'ne yaptığı açıklamada şunları söyledi:
'Normalde Elazığ malzemeleriyle yapılan Harput köftesini bu kez Van'ın yöresel ürünleriyle hazırladık. Ortaya çıkan sonuç olağanüstüydü. Katılımcıların ilgisi bizleri çok mutlu etti.'
Takva, köftenin yapımında eşinin ve şeflerin büyük emek verdiğini vurgulayarak, Harput köftesinin hem Elazığ hem de Türkiye gastronomisinin zenginliğini temsil ettiğini belirtti.
Ziyaretçilerden Tam Not
Ünlü şef Emine Beder'in de katkı sunduğu stantta ziyaretçiler, Harput köftesinin dengeli tadı ve kırmızı biberlerle zenginleşen görünümünü beğeniyle karşıladı. Tadına bakan herkes, bu özel lezzeti hafızalarına kazıdı.
'Harput Köftesi Türkiye'nin Lezzet Elçisi'
Takva, '81 İl 81 Lezzet' mottosuyla Türkiye'nin zengin mutfak kültürünü tanıttıklarını belirterek, Harput köftesinin bu yaklaşımın en güzel örneklerinden biri olduğunu ifade etti.
Filiz Takva ise Harput köftesinin yapımının zahmetli olduğunu belirterek,
'Artık evimde de bu köfteyi yapacağım, çok lezzetliydi. Herkesin bu tadı denemesini tavsiye ediyorum.' dedi.