Türk Tarih Kurumundan, Tarihe Gönül Verenler Belgeseli

Türk Tarih Kurumu'nun Türkiye'nin farklı yörelerinden Yerel ve Şehir Tarihçileri ile gerçekleştirdiği Tarihe Gönül Verenler belgeselinin konuğu araştırmacı-yazar Süleyman Yapıcı oldu.

Çekimleri Elazığ’da gerçekleştirilen program, Türk Tarih Kurumu’nun tüm platformlarında yayınlandı.

Araştırmacı-Yazar Süleyman Yapıcı’nın hayatı eşliğinde ilimizin; tarihi, kültürel zenginliği, günlük yaşam, ticari hayatı yanında değişik yönleriyle Palu ilçemizin konu edindiği program izleyenlerin beğenisini kazandı. 

Araştırmacı-Yazar Süleyman Yapıcı’nın çocukluk ve gençlik yılları ile öğretmenlik mesleği, bürokrat yıllarına ait hatırları yanında, ilimizde ilk kez kendisi tarafından Elazığ Belediyesi bünyesinde oluşturulan Mehter Takımı, Harput Musiki Korosu, Türk Tasavvuf Musiki Korosu,  Halk oyunları ekibi,  başta şehir tarihi olmak üzere değişik konularda yazdığı kitaplar, katıldığı uluslararası sempozyumlar ve kitap fuarları, aldığı ödüller, basın-yayın kuruluşlarındaki program yapımcılığı ve köşe yazarlığı, çıkardığı gazete ve dergiler hakkında bilgi verildi.

Türk Tarih Kurumundan, Tarihe Gönül Verenler Belgeseli

Türk Tarih Kurumu tarafından geçmişten günümüze ilimizin yakın tarihine ışık tutan belgesel niteliğinde hazırlanan programın, şehir tarihi açısından önemli bir çalışma olduğuna vurgu yapan Araştırmacı Yazar Süleyman Yapıcı, “Türk Tarih Kurumu, tarih ve kültürümüze kaynaklık eden önemli eserlerin basımı yanında şehirlerin tarihiyle ilgili gerçekleştirdiği belgesel programlarında Elazığ’a da yer verdi.  Şehir tarihi alanında yazdığımız 12 eserimiz ışığında bizlerin görüşlerinin alınarak  belgeselin yayınlanması,  ilimiz adına da önemli bir çalışma oldu. Ülkemizden ve dünyanın birçok bölgesinden belgeseli izleyenlerden almış olduğumuz geri dönüşler ve memnuniyet duyguları da gösteriyor ki belgesel oldukça izlenmiş ve güzel bir etki bırakmış. Türk Tarih Kurumu yetkililerine ve bu belgeselin kurgu, çekim, montaj ve yayınında görev alanlara teşekkür ediyorum” dedi.

1 saat 25 dakika süren belgesel; 

https://www.youtube.com/watch?v=7MqHY7_YOyM linkinden izlenebilir.

Bakmadan Geçme