Tuay Telçeken, Teşvikler, Elazığ'ı Üretim Üssü Yapacaktır

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Remi Gazete'de yayınlanan aralarında ilimizin de bulunduğu illerde teşvikte 6 bölge uygulamasının iki yıl daha uzatılması başta ETSO olmak üzere iş dünyası ve STK'ları memnun etti.

Konuyla ilgili bir açıklama da kısa adı ELİGED olan Elazığ İstihdam Gelişim ve Eğitim Derneği’den geldi.

Yazılı bir açıklama yapan Elazığ İstihdam Gelişim ve Eğitim Derneği Başkanı Tugay Telçeken, 6. Bölge avantajlarının ilimizde sanayinin ve istihdamın gelişmesine önemli katkılar sunduğunu ifade ederek şunları söyledi: 

 “2017 yılında Elazığ 6. bölge teşvikleri kapsamına alınmıştı. Teşviklerin kapsamının artmasıyla özellikle tekstil alanında şehrimizde güzel gelişmeler yaşandı. Dönemin siyasileri, ETSO başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının ortak hareket etmesi ile özellikle Organize Sanayi Bölgemiz bu kapsama alındıktan sonra gelişiminde büyük yol kat etti.  Yatırımcı sayısı farklı sektörlerde artış gösterdi. Kalifiye ve nitelikli istihdam edilen kişi sayısı büyük oranlarda arttı. Teşvik süresinin 2yıl daha uzatılması konusunda girişimlerde bulunan iktidar milletvekillerimizi, ETSO Başkanımıza ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a hemşehrilerimiz ve yatırımcılarımız adına teşekkür ediyoruz.  İnşallah bu sürecin sonunda şehrimizdeki üretim ve istihdam oranı katlanarak artacak ve önemli bir üretim üssü olacaktır.”

Bakmadan Geçme